Медия без
политическа реклама

Феновете на "Левски" поискаха среща с Бойко Борисов

Божков не критикувал държавата, а отделни политици

20 Яну. 2020
БГНЕС
Васил Божков

Резултатът от срещата между феновете на "Левски" с Васил Божков бе светкавичен. Привържениците уважиха искането на бизнесмена и пожелаха среща с премиера Бойко Борисов, на която да изразят безпокойството си, че издръжката на клуба ще спре, ако бъде въведена планираната забрана за частни фирми да организират лотарии, която бе предложена от Валери Симеонов.

Те подчертават, че притесненията им са потвърдени от ръководството на клуба. "Дебело подчертаваме, че ние не проявяваме загриженост за ничии частни икономически, финансови или политически интереси, както и че не желаем любовта ни към "Левски" да бъде използвана в политически или икономически сделки и противопоставяния. От друга страна обаче, не можем да не бъдем сериозно притеснени, когато от редица места се чуват мнения и прогнози, че бъдещите промени, касаещи дейността на някои от основните субекти, осигуряващи финансирането на нашия клуб ще предизвикат неговата фактическа "смърт" и той ще бъде закрит и ликвидиран", се казва в становище на Националния клуб на привържениците на "Левски".

По-рано днес от компанията на Васил Божков - "Нове холдинг", разпространиха уточнение, че бизнесменът не е отправял критики срещу държавата, а срещу отделни политици по време на  срещата си с фенове на "Левски" в неделя. В съобщението обаче се потвърждава, че при осъществяване на замислената забрана за частни компании да правят лотарии, Божков няма да успее да осъществи поетите си ангажименти към "Левски".

"В разговора си г-н Божков визира група некомпетентни политици, които показват незачитане или непознаване на Конституцията на Република България, пред която са положили клетва, а не държавата като институция. Същите политици с действията и изказванията си противоречат и на редица европейски закони, разпоредби и норми. Законопроектът създаден и подкрепен от тях, създава и опасен прецедент в действията на властимащите към частния бизнес. Същият проект е директно насочен срещу компанията, която финансира ПФК „Левски“. При неговото евентуално осъществяване, поетите и изпълнявани до момента ангажименти за оздравяване и развитие на клуба ще станат неизпълними", се казва в съобщението от "Нове холдинг".

И докато тук бе пропуснато да се спомене име на политик, по-рано днес изпълнителният директор на "Национална лотария" Димитър Ганев персонално посочи вносителя на предложението Валери Симеонов като некомпетентен по въпроса.

 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?