facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Икономика

Феновете на "Левски" поискаха среща с Бойко Борисов

Божков не критикувал държавата, а отделни политици
4 548
 БГНЕС
Васил Божков

Резултатът от срещата между феновете на "Левски" с Васил Божков бе светкавичен. Привържениците уважиха искането на бизнесмена и пожелаха среща с премиера Бойко Борисов, на която да изразят безпокойството си, че издръжката на клуба ще спре, ако бъде въведена планираната забрана за частни фирми да организират лотарии, която бе предложена от Валери Симеонов.

Те подчертават, че притесненията им са потвърдени от ръководството на клуба. "Дебело подчертаваме, че ние не проявяваме загриженост за ничии частни икономически, финансови или политически интереси, както и че не желаем любовта ни към "Левски" да бъде използвана в политически или икономически сделки и противопоставяния. От друга страна обаче, не можем да не бъдем сериозно притеснени, когато от редица места се чуват мнения и прогнози, че бъдещите промени, касаещи дейността на някои от основните субекти, осигуряващи финансирането на нашия клуб ще предизвикат неговата фактическа "смърт" и той ще бъде закрит и ликвидиран", се казва в становище на Националния клуб на привържениците на "Левски".

По-рано днес от компанията на Васил Божков - "Нове холдинг", разпространиха уточнение, че бизнесменът не е отправял критики срещу държавата, а срещу отделни политици по време на  срещата си с фенове на "Левски" в неделя. В съобщението обаче се потвърждава, че при осъществяване на замислената забрана за частни компании да правят лотарии, Божков няма да успее да осъществи поетите си ангажименти към "Левски".

"В разговора си г-н Божков визира група некомпетентни политици, които показват незачитане или непознаване на Конституцията на Република България, пред която са положили клетва, а не държавата като институция. Същите политици с действията и изказванията си противоречат и на редица европейски закони, разпоредби и норми. Законопроектът създаден и подкрепен от тях, създава и опасен прецедент в действията на властимащите към частния бизнес. Същият проект е директно насочен срещу компанията, която финансира ПФК „Левски“. При неговото евентуално осъществяване, поетите и изпълнявани до момента ангажименти за оздравяване и развитие на клуба ще станат неизпълними", се казва в съобщението от "Нове холдинг".

И докато тук бе пропуснато да се спомене име на политик, по-рано днес изпълнителният директор на "Национална лотария" Димитър Ганев персонално посочи вносителя на предложението Валери Симеонов като некомпетентен по въпроса.

 

28

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Божков изплува и зад ареста на зам.-министъра и Бобокови

30.05.2020

Обновена

16019 81
Божков: Хунтата използва "Левски", за да се крепи на власт

30.05.2020

5419 29
Прокуратурата се уплаши да иска арест за брата на ЛиЛана

30.05.2020

МАРТИН ГЕОРГИЕВ

7271 10

Коментари

марк

 

 

 

                                    Същият проект е директно насочен срещу компанията, която финансира ПФК „Левски“. При неговото евентуално осъществяване, поетите и изпълнявани до момента ангажименти за оздравяване и развитие на клуба ще станат неизпълними", се казва в съобщението от "Нове холдинг".

 

                                     Виж сега , прати парламентьори ( ти знаеш къде) и се разберете за размера на сухото . Мисля , че с малко преговори всичко ще се оправи и всички радосно пак ще викаме ""Само Лефски''. Инак -при Миню.

Дъбест

Божков не го е закъсал, ще закъса, ако се национализират лотариите. Тогава няма да има тука има, тука нема и да се крият данъци и от без това привилегирования откъм налози хазарт.
И вероятно срещата е била не само да съобщи "обезпокоителната новина", че ще спре финансирането, а за да ги нахъса да бранят неговия личен интерес в хазарта под "благородния лозунг" за "отбора на майора", грешка, отбора на "народа".

 

Диагностик

Защо не поискат среща с президента?

марк

 

 

 

                                 Защо не поискат среща с президента?

 

                         Бе гледат да са от една черга .

Дъбест

??

nebenebe

Да видим БХ дали ще приеме перекендетата. Той е сириозен чиляк. Ще подгони и златарите един ден. Но сега е много зает.

vladimir kalitsin

Побойниците и участници в платени агитки искат да управляват. Ебати държавата сме.

МиТу

Бият за "Левски София". Всеки вика "взимай го ти" :D

whichone

"Няма да го взимам аз, взимай го ти"

 

тва е реплика за пишещата се история на българия

MAPOH

Черепа-премиер на Републиката...?

sega_reader

Не мога да си представя фенове на Байерн да настояват за среща с канцлера Меркел, щото щяло да спре финансирането на клуба.

Ами да спре бе, капитализъм е бе, както би казал Параграфа.

nebenebe

Откъм далавери не се знае кой е по-майстор.

*

Забравих и министъра с бретончето.

Калпазанче

Черепахин взе да клати стобилността МУ!

Nashenec

А според мен е предупреждение какво може да се вдигне при тази посока. Защото и други отбори зависят от игри на късмета.

Nashenec

Ето и една статия - добре е да се запознае човек, че да не се чуди какво става. Да, защитават си хората бизнеса, но нали затова е уж капитализъм, а не комунизъм.

http://epicenter.bg/article/Natsionalnata-lotariya...

Елемент Э
снимка на Елемент Э
Бочко се бъзика с левскарите, доста сериозна част от българите. Ще бере ядове, но съм убеден, че в негов стил ще накара Валери С. да си изтегли предложението.
letec55

За да направи такава акция публчно, а не както е ставало (през 1997 г. с Народното събрание и м.г. с протестите срещу Гешев) нелегално, значи проблемът е голям и Чере..., пардон, откакто пое Левски е г-н Божков, е решил да го играе на открит и пряк шантаж. Очевидно пред него са поемани ангажименти, за да го убедят да поеме клуба в едно упражнение, което не може да се превърне в бизнесначинание с печалба. Явно това е било сделка - те поемаш клуба, ние ти даваме да си правиш каквото си искаш в хазартния бизнес. Обаче... Нещо са се скарали, явно, та почват да се плашат един друг - едните с одържавяване, другите - с бунтове...

pro_hard

 Кметицата на  Горно Нанадолнище е отказала спонсорство на селския клуб. Банкетите след дербитата с Долно Нанагорнище се суспендират до следваща обществена поръчка. За среща с общинската управа настоява 75 % от фенклуба, поради конфликт на интереси участие е отказал  бай Пешо Кметшът...

John Slow

Начи атомната централа не може да е държавна, но лотарията може. Тук се играе директно срещу Черепа, не е целта национализацията. Тая лотария ще бъде затрита. 

Force

Тая лотария ще бъде затрита. 

Трябва ли да страдаме, заради това?

марк

 

 

 

                                         Обаче... Нещо са се скарали, явно, та почват да се плашат един друг - едните с одържавяване, другите - с бунтове...

 

                                          Писал съм по горе , всичко опира до сухото .

John Slow

Феновете на "Левски" поискаха среща с Бойко Борисов

И не, не са феновеТЕ на Левски, а една малка групичка фенове. Аз също съм левскар, но нито искам да се срещам с Боко, нито ми пука за лотарията на Черепа. 

John Slow

Трябва ли да страдаме, заради това?

Ако така го чувстваш... ? 

ppipi7766

Тая лотария ще бъде затрита. 

 

Може да бъде затрита и без закон стига да се спазват сега действащите.

На повече от 300 м от училища и  детски градини  ( по въздух от оградата ), само в специализирани обекти.

БЕЗ РЕКЛАМА ПО МЕДИИТЕ ( нета също е медия ). И са готови.

 

Да не забравяме, че тече и лекарствен скандал.

Да очакваме ли и агитката на Лудогорец да се активира?

То па една агитка, по-малка от "кадровата скамейка" на ГЕРБ за министри.

 

Solace

Липсва ми гнусната физиономия на доносника Георги/Стефан/Николай. Той е върл фен на подуенци, даже и беше в управлението. Ама същият сега е и яростен тиквар, а в случая двете неща са несъвместими...

Къде си, доноснико, излей си мнението по телевизията!

peniko

Това хазартът, по точно пристрастяването към него е съпоставимо със звисимостта от наркотици....

 

Няколко примера от Щатско и обърнете внимание, не става дума за Вегас, Рино и пр.:

- Тук има една сюрия лотарии, плюс игрите с търкане на талончета. Обикновено билетите се продават в безниностанциите и в кварталните магазинчета за алкохол. Макар че не играя, винаги знам кога е тиража - щом има опашка пред касата и всички купуват само билети, значи тегленето е утре. За талончетата - в няколкото дюкяна дето влизам по-редовно - за бира вино и пр., има хора, които съм запомнил по физиономя. Те винаги са там. Предимно пенсионери! и съм се удивлявал какви суми дават - редовно виждам да се изръсват с $100-150. Няколко пъти се е случвало някой пред мен да спечели $20-30....веднага биват "влагани" в нови билети!!!!.... А инак и тук песнионерите мърморят, че песниите били ниски?????

- Имах една квартирантка, младо момиче, много свястна. Работеше в местното казино (нощна смяна), в офиса им за "кредити"!!!. Та работата й се състоеше в: След като профукаш всичко, отиваш там и залагаш - кола, къща ....каквото имаш. Вземаш кредита и продължаваш до зори!!! А, казвала ми е още, че там имат специализиран офис с психотерапевти, дето лекуват от хазартно пристрастяване .... срещу съответното възнаграждение!!!!!!

- Моите колеги (особено по-младите) редовно организират "вътрешни" и "нелицензирани" залагания: кой ще спечели НБА и след колко мача в плейофа, да познаеш последните 4 в НСАА и новия шампион и пр. Залозите са между $10-20. Като дойдат да ме агитират и видя, че списъскът на участниците е 3 листа, знам, че половината фирма се е включила .....

Скрудж

Бай дъ уей, редовно пазарувам "Хийтс" цигари на промоция - плащаш 6 кутии за 34.80 и получаваш седма бонус. Почти винаги следва предложение: "Да Ви предложа едно билетче за пет лева, та да ги закръглим"?

stirlitz

черепа е взел- дал. Айде и той при баневи в кауша скоро!

Влез или се регистрирай за да коментираш

×