Quantcast

Медия без
политическа реклама

Ще говори ли Зеленски на "Оскарите"?

27 Март 2022
Ютюб

Президентът на Украйна Володимир Зеленски водел разговори с Академията за кинематографично изкуство и науки на САЩ, връчваща наградите "Оскар", да говори  по време на наградната церемония по-късно днес, съобщават вестниците "Ню Йорк пост" и "Дейли мейл".

Източници казаха, че се обсъждало кратко изказване на Зеленски. Не е ясно дали то ще е на живо или ще е предварително записано. Според източниците имало и дебати дали "Оскарите" да останат аполитични, докато в Украйна бушува война.

Засега американската Академия не е коментирала твърденията. Телевизия Ей Би Си, която ще излъчва шоуто, също не е направила коментар по темата. Организаторите вече потвърдиха, че в рамките на шоуто ще има момент, с който ще се отбележи войната.

Ейми Шумър се надява президентът на Украйна Володимир Зеленски да се включи в церемонията по връчването на наградите "Оскар".

Американският актьор и режисьор Шон Пен пък призова за бойкот на американската Академия, ако Зеленски не бъде поканен да направи изказване по време на церемонията за "Оскарите". В интервю за Си Ен Ен от Полша, където е в момента с неправителствената си организация, оказваща помощ на украинските бежанци, Шон Пен каза, че ако Академията е решила да не включи в програмата на церемонията украинския лидер, "това решение би било най-срамният момент в цялата холивудска история". Пен заплаши да унищожи своите две статуетки, спечелени през 2003 и 2008 г. - за най-добра мъжка роля съответно в "Реката на тайните" и в "Милк", съобщи "Холивуд рипортър". 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Кого бихте подкрепили за кмет на София?