Медия без
политическа реклама

Здравният министър се оплете за маските на депутатите

Костадин Ангелов определи като "безотговорно" поведението на народните представители да не поставят предпазни средства в пленарна зала

25 Септ. 2020
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

След като миналата седмица в писмен отговор здравният министър Костадин Ангелов разреши на депутатите да ходят без предпазни маски, тъй като пленарната зала не е обществено място, днес той се опита да се поправи и дори им се скара, че дават "лош пример на обществото". Както "Сега" писа представители на левицата попитаха Ангелов как трябва да работят в залата в условията на извънредната обстановка, свързана с коронавируса. Министърът и столичната здравна инспекция още вчера започнаха да отстъпват от позицията си и обвиниха депутатите от БСП, че тълкуват правилата за носенето на маски на закрити места превратно.

При отговор на въпрос от депутата Георги Михайлов (БСП) за противоепидемичните мерки в училищата, Ангелов заяви днес: "Проф. Михайлов, много ви уважавам като лекар и професионалист, разбирам вашето притеснение и призив от трибуната да проявим разум и загриженост, но в мен се появява един друг въпрос: Какъв разум и загриженост проявявате в тази зала, когато половината от народните представители стоят без маска в затворено пространство? Това е изключително важен елемент, с който даваме пример на всички онези, които ни гледат по телевизията, включително и учениците, за които вие говорите", каза Ангелов.

Ангелов се обърна към Михайлов като към лекар и посочи, че той разбира много добре какви са рисковете да не се носи предпазна маска. Министърът допълни, че не разбира аргументите за това да не се носи маска на закрито в парламента. Според здравния министър заповедта му е ясна, въпреки че в отговора си от миналата седмица изрично изброява кои са закритите обществени места, на които задължително се поставя предпазна маска, но пленарната зала не е сред тях..

Михайлов от своя страна коментира, че министърът е използвал парламентарната процедура за лични обяснения при поставен към него въпрос като титуляр на МЗ. 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата