Медия без
политическа реклама

Вежди Рашидов: Според Борисов и жена ми се оправям като председател

Новият шеф на Народното събрание обеща бързо да се запознае с правилника му

22 Окт. 2022
БГНЕС

„Аз съм горд човек и ще се оттегля като председател на Народното събрание, ако не се справям. Трябва ми малко време, за да вляза в цялата процедурност. Щом жена ми вика: Добре стоиш и добре се оправяш. Все пак за мен това е една оценка от моята съпруга“. Това заяви новият шеф на Народното събрание Вежди Рашидов по Би Ти Ви. Той добави, че след избора вчера се е срещнал и с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който също му казал, че се справя добре. „Поздрави ме и ми каза, че се справям добре. Благодаря за оценката, да е жив и здрав“, пожела Рашидов. Той обеща и в най-близко бъдеще да се запознае с правилника на Народното събрание, където е депутат от дълги години.   

Новоизбраният председател каза още, че със бъдещите си заместници от различните парламентарни групи са се разбрали да приемат ротационен принцип на управление на заседанията. „Ще имат всички възможности да имат отношение към политиката през тази трибуна“, каза Рашидов.   

Той заяви още, че се е съгласил да бъде издигнат за поста, защото видял, че през третия ден от първото пленарно заседание „започна вразумяването“. „Трябваше да се намери една личност, която да е по-малко зависима като политик. Аз не съм лидер, не диктувам политиката, а участвам в нея. Когато видях, че и на хората отвън им омръзна, и на самия парламент с тоя Параграф 22, просто трябваше в името на българския народ да се вземе решение“, поясни Рашидов.

По повод разминаванията си с лидера на ГЕРБ относно присъствието на руския посланик Елеонора Митрофанова на първото заседание на парламента Рашидов каза: „Аз изказах едно лично мнение, но това не ми пречи да се подчиня на партийното решение. В крайна сметка това е болшинството. Глас божи, глас партиен. Какво лошо, че имам лично мнение? Лично аз съм противник да се изпращат оръжия на смъртта. Но ако това е държавна политика, кой съм аз тогава, ще се подчиня на общото решение“, коментира той.

Рашидов повтори твърдението си, че българите имат положително отношение към него. „Хората ме обичат. Върнах се в Пловдив, върнахме си Пловдив (бившият министър бе избран за депутат от листата на ГЕРБ в града)“, обобщи той.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата