Медия без
политическа реклама

Варненци ще плащат за зелена зона с дупки

02 Март 2024Обновена
Ситуацията на ул. "Трайко Китанчев"
Скрийншот БНТ
Ситуацията на ул. "Трайко Китанчев"

Абсурд във Варна - на улица, осеяна с дупки, бяха очертани паркоместа за зелената зона. За случая съобщи БНТ. Улицата е "Трайко Китанчев". Хоризонталната маркировка е нанесена върху траповете. Така след като заработи зелената зона през пролетта, водачите ще плащат за спиране в кратерите.

Трафикът по улицата е натоварен, през целия ден стотици автомобили минават през дупките. За да не повредят колите си, шофьорите са принудени да карат бавно. Живеещите в района очаквали и тяхната улица да бъде ремонтирана преди да стане зелена зона. Всички улици наоколо били реконструирани, но "Трайко Китанчев" - не. Малко преди местните избори работници си тръгнали.

От община Варна заявиха пред БНТ, че улицата не е ремонтирана, защото проектът за зелената зона е изготвен преди години, когато отсечката е била в добро състояние. Обещаха, че дупките ще бъдат запълнени и ще се постави нова маркировка.

 

ЗАМ-КМЕТОВЕ

Междувременно шести зам.-кмет влезе в екипа на Благомир Коцев (ПП-ДБ) -  Пламен Китипов, който ще отговаря за инженерната инфраструктура и благоустройството. Другите са  Диан Иванов, Павел Попов, Христо Рафаилов, Илия Коев и  Снежана Апостолова. Назначението идва на фона на заявка на новата общинска управа. че ще прави съкращения. В средата на януари бе съобщено, че общинските съветници са поискали 10-15% съкращения на шата, а Диан Иванов разпоредил на всички дирекции и районни кметства да представят предложения за оптимизация. "Такава оптимизация ще позволи да бъдат направени реформи, администрацията да заработи по-ефективно и да се актуализират възнагражденията", съобщи тогава общинският пресцентър. Но излиза, че "реформата" не важи за зам.-кметовете - защото те вече като бройка са толкова, колкото бяха през последните месеци на Иван Портних (ГЕРБ).

В Пловдив пък за зам.-кмет бе назначена Савина Петкова, бивш председател на общинския съвет от "България на гражданите". На последните избори тя бе кандидат-кмет чрез формацията "Браво, Пловдив". Петкова ще отговаря за транспорта. Така хората в екипа на Костадин Димитров (ГЕРБ) станаха осем.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата