Медия без
политическа реклама

US посланикът обеща нови имена в черния списък

Стъпка по стъпка – това е пътят в борбата с корупцията, смята Херо Мустафа

10 Февр. 2020Обновена
БГНЕС
Херо Мустафа

"През миналата седмица САЩ издаде забрана на едно име, но няма да е последното. Стъпка по стъпка - това е пътят в борбата с корупцията."

Това е заявила посланикът на САЩ у нас Херо Мустафа, цитирана от БГНЕС.

На 5 февруари Държавният департамент на САЩ обяви, че съдията от Специализирания наказателен съд Андон Миталов е участвал в корупционни действия. Затова американската държава наложи забрана на съдия Миталов и негови преки роднини да влизат в САЩ.

Същият магистрат освободи обвинения в шпионаж Николай Малинов да отиде в Русия, където беше награден лично от президента Владимир Путин.

Пред "Сега" от Държавния департамент коментираха, че разполагат с "достоверна информация, че Миталов е участвал, директно или индиректно, в сериозна корупция".

ИЗНЕНАДА

Руският посланик Анатолий Макаров коментира днес, че не познава Андон Миталов, както и че не е наясно с мотивите за санкцията, която му наложиха американските власти. Той предположи, че г-н Миталов ще има възможност да защити честта и професионалната си репутация и допълни, че освен САЩ има много други държави, в които може да се пътува, съобщава БГНЕС.

Още по темата