Медия без
политическа реклама

Съд обяви, че лотарията на Васил Божков трябва да плати 47 млн.лв.

Става дума за невнесени такси за хазарт плюс лихви

30 Авг. 2022
снимка: фондация Тракия

Компанията "Ню геймс", която беше организатор на лотарийните игри на Васил Божков, трябва да плати над 47 млн.лв невнесени такси, съобщава "Медияпул", като се позовава на решение на Административен съд София-град.

Изключително интересен поглед към работата на Държавната комисия по хазарта /ДХК/ и влиянието на финансовия министър Владислав Горанов върху нея се получава, ако се съпоставят датите на чатовете, публикувани от бизнесмена Васил Божков, с протоколите от заседанията наРешението е на първа инстанция и се отнася до неплатени такси за хазарт плюс лихви за периода от 2015 до 2019 г.. Делото е образувано по жалба на избягалия в Дубай бизнесмен, за когото прокуратурата твърди, че е извършил поне 18 престъпления. Според съда лотарийните игри е трябвало да плащат такса от 15% върху залозите, а не 20% върху разликата между залозите и печалбите.

Петима души не са получили печалбите си, които възлизат на над 4 500 000 лв. от печеливши билети на "Националната лотария" и са предявили своите претенции в съда.


Това е второ ключово дело, което Божков губи. През пролетта на миналата година компанията "Еврофутбол" беше осъдена да плати на държавата 330 млн. лв.  И по двете дела, обаче, решенията не са окончателни.

Административният съд-София град е отменил решение на НАП от 11 март 2020 г.
  Още едно дружество на хазартния бос Васил Божков - "Евробет", е поискало да бъде обявено в несъстоятелност, съобщи "Капитал". В края на февруари най-големият организатор на моментни лотарийни игри у нас "Ню геймс", също на Божков, се обърна към съда, за да поиска фалит.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?