Медия без
политическа реклама

Слави Трифонов: Отиваме на изборите сами

30 Ноем. 2020Обновена
Снимка: Архив

"В последните дни виждам, че името на партия „Има такъв народ“ и моето име се спрягат като участници в какви ли не предизборни коалиции. Затова искам най-безапелационно да кажа следното: Партия „Има такъв народ“ ще се яви сама на изборите." С това лаконично съобщение на страницата си във Фейсбук Слави Трифонов отхвърля каквито и да било коалиции за предстоящите парламентарни избори. Редовният вот за НС трябва да е идната пролет. 

Изявлението на Трифонов най-вероятно е провокирано от изказването на лидера на ДСБ и съпредседател на Демократична България - Атанас Атанасов, който миналата седмица заяви пред БНТ, че ДБ "в следващия парламент ще се бори да получи управленски мандат и да го реализира със сегашната извънпарламентарна опозиция, защото тези, които днес са в парламента - и управляващи, и опозиция, са статуквото, което ни доведе до това положение. Той уточни, че към момента социологическите проучвания посочват Демократична България, Изправи се.БГ на Мая Манолова и партията на Слави Трифонов като извънпарламентарните политически сили, които ще влязат в следващия парламент.

"Ние сме длъжни да проведем консултации и преговори помежду си", посочи тогава Атанасов.

Преди няколко дни Манолова заяви, че се водят преговори за широко обединение между нейната формация, "Има такъв народ" и "Демократична България" срещу премиера Бойко Борисов. И въпреки че беше попитана директно, не отговори на въпроса за каква коалиция говори - предизборна или следизборна коалиция.

В края на септември пък Тошко Йорданов, зам.председател на "Има такъв народ", обяви, че партията няма да влезе в коалиция с ГЕРБ, ДПС, БСП, НФСБ, ВОЛЯ и ВМРО. "Това включва и "Републиканци за България", тъй като Цветан Цветанов е ГЕРБ",обяви още Йорданов.

Партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" няма да влезе в коалиция с ГЕРБ, ДПС, БСП, НФСБ, ВОЛЯ и ВМРО. Това включва и "Републиканци за България", тъй като Цветан Цветанов е ГЕРБ". Това обяви един от сценаристите на Трифонов - Тошко Йорданов, който е и зам.

 

Още по темата