Медия без
политическа реклама

Слави: Няма да спра, дори само с Тошко да остана

18 Юни 2022
Слави Трифонов в извънредно изявление
Слави Трифонов в извънредно изявление

"Няма да спра! Дори всички депутати да ми вземете и само Тошко Йорданов да ми оставите, аз няма да спра! Защото на моя страна е справедливостта и няма какво да губя". Тези думи отправи лидерът на ИТН Слави Трифонов към Кирил Петков и Асен Василев в извънредно изявление във Фейсбук и собствената му телевизия, излъчвано също така по бТВ и Нова тв.

Без да уточнява какво точно няма да спре, Трифонов се обърна към двамата лидери на "Продължаваме промяната" и отбеляза, че вероятно защото те са били "дълго време в Канада", не го познават добре.

Трифонов обвини премиера Кирил Петков в национално предателство, двойствена външна политика и некадърност заради казуса с Република Северна Македония (РСМ).

"От френското предложение за стартиране на преговорите за еврочленство на Северна Македония стана ясно, че Кирил Петков е водил друга външна политика, различна от тази на правителството. В този документ се говори за българско малцинство - нещо, което никога не сме приемали. Истината е, че в Северна Македония няма българско малцинство, има българи. Не приемаме и съществуването на македонски език", каза Трифонов. А предложението България да пусне РСМ да стартира преговорите, а ЕС и Франция после да гарантира, че Скопие ще приеме ангажиментите си по договора за добросъседство от 2017 г., той нарече "гаранция-Франция".

Трифонов отново настоя, че Македония е една от причините той да изтегли министрите си от правителството.

По повод отправените обвинения, че ИТН са свързани с мафията, Трифонов заяви: "Мафия е срастване на огранизираната престъпност с властта. Как да имаш мафия, когато нямаш власт? Аз, напускайки властта, не мога да бъда част от мафията. Как да се корумпираш, като няма откъде  да вземаш?".

Премиерът Петков хвърли повече светлина за конфликта си със Слави Трифонов, свързан с милиардите за ремонтите на пътищата. В "Седмицата" на Дарик радио той съобщи, че освен за размера на сумата - 3. млрд. лева, те са се скарали и за това как ще се дават парите.

Лидерът на ИТН отрече да е водил преговори за коалиране с опозицията: "Коалиция с ГЕРБ и ДПС няма, няма и да има и е невъзможна по принцип", каза той.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата