facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Само наркодилъри са свидетели срещу шефовете от ГДБОП

И апелативният съд остави в ареста ръководителите на наркоотдела в специалната служба
2 737
 БГНЕС

Лица, занимаващи с разпространение на наркотици са свидетелите срещу арестуваните преди дни шефове на ГДБОП. Това стана ясно по време на заседанието на съда по техните мерки за неотклонение.

Апелативният специализиран съд потвърди постоянните арести на двамата висши антимафиоти Цветан Панков и Кирил Ванков, съобщава БНР. Третият обвинен за участник в групата за искане на подкупи  - жена от националната полиция, остава на свобода без никаква мярка за неотклонение. Втори съд приема, че тя няма нищо общо със случая. Тримата и още едно цивилно лице, което е на свобода срещу 5 000 лв са обвинени от прокуратурата за участие в организирана престъпна група (ОПГ), която изнудвала и взимала пари от хора занимаващи се с наркотрафик и наркоразпространение, за да им дават изпреварваща информация за операции, да им казват кога и къде да се крият, както и им разпъвали чадър срещу получаването на нещо като "десятък".

Апелативният спецсъд постанови най-тежката мярка за неотклонение за Панков и Ванков заради високата обществена опасност на деянието им и заради висшите позиции, които двамата са заемали в Главната дирекция за борба с организираната престъпност. Решението е окончателно.

 Според прокуратурата шефът на наркоотдела си поискал 10 000 лв подкуп от лице, с което се срещнал в гъста местност - по думите на говорителя на главния прокурор Сийка Милева, в Захарна фабрика и получил част от сумата, която била белязана. Според защитата на обвинения обаче стававало дума за провокация към подкуп, парите били натикани в джоба му и той не ги е докосвал изобщо.

Самите шефове от ГДБОП са категорични, че са станали обект на операция по отстраняването им с участието на хора от наркобизнеса. Панков твърди, че още преди време е имал предупреждения, че ще бъде дискредитиран.

Защитата на другия висш полицай пък пита как е възможно да е в група за получаване на подкупи без да е получил такъв. „Имаме двама полицаи с дълъг професионален стаж и безупречни професионални биографии. Срещу тях застават петима души - наркопласьори, които са разследвани от тях. Тези наркопласьори са подсъдими по друго дело в специализирания съд. Те се появяват по уникален начин. Всички те са обявени за национално издирване и когато са задържани двамата полицаи, се появяват и дават показания пред съдия... Оказва се, че сме склонни да вярваме на наркопласьорите, а не на полицаите“, обяви само преди дни бившият вътрешен министър и настоящ адвокат по това дело Емануил Йорданов По негови думи при едно влизане на делото в съда „ще падне голям смях“ 

 

 

 

10

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Още 700 протестиращи са задържани в Беларус

13.08.2020

199 2
Божков към прокуратурата: Къде ми е ритонът?

12.08.2020

8233 33
И вторият задържан за сбирката на ГЕРБ си отива вкъщи

10.08.2020

2271 13

Коментари

paragraph39

Доколкото ми е известно, по българския Наказателен кодекс, НЕ само искащият и/или получил Подкуп, но и предлагащият и/или дал Подкуп носи НАКАЗАТЕЛНА отговорност!!!

Сега четем за обекти на наказателното преследване, но, май, само за искащи и/или получили Подкуп?! Ако е така, ЗАЩО?!

 

HBK

Оказва се, че сме склонни да вярваме на наркопласьорите, а не на полицаите“,

 

Напълно съгласен. И аз имам такава „наклонност”. Ако кокошките твърдят, че са рекетирани от лисиците, склонен съм да вярвам, че не е обратното.

 

P.S. Престъпността в България е не само организирана, ами и униформена. В това едва ли някой се съмнява. 

John Slow

Ако трябва да си съставя мнение само от информацията, с която разполагам, тоест написаното по-горе, склонен съм да повярвам на куките.

дрибъл

 

 

 

                        Т. Дончева каза в прав текст , че дрогата е била на Таки .Това дали има нещо общо с операциите за спасяване на лефски ?

Памфуций
снимка на Памфуций

Напълно съгласен. И аз имам такава „наклонност”. Ако кокошките твърдят, че са рекетирани от лисиците, склонен съм да вярвам, че не е обратното.

 

От друга страна, имаме главен прокуроро известен с уменията си в изготвянето на споразумения.....

kaily
снимка на kaily

Ако полицаите са се занимавали с наркотици, кой точно би трябвало да е свидетел, ако не други занимаващи се с наркотици?

Що за порочно мислене? Естествено, че в тоя им имидж са ги познавали само наркопласьори, а не съседката баба Гина.

Sergey Dimitrov

Понеже наркодилърите са ЗАИНТЕРЕСУВАНИ лица, би следвало РАЗСЛЕДВАЩИТЕ да осигурят независими доказателства за извършваните престъпления.

Чичo
Е кой да е свидетел по подобен случай, девически хор "Росна китка" ли?
SvSophia
снимка на SvSophia

Само наркодилъри са свидетели...

Така формулирано, заглавието цели определени внушения, които не изглеждат особено коректни - 

просто няма как баба Пена от Зидарово или продавачката от кварталната книжарничка да са свидетели по точно това дело.

Sergey Dimitrov

Може и баба Пена да е свидетел, но даващия и искащия подкуп трябва да са големи балъци за да извършват неправомерните си действия пред нея.

Влез или се регистрирай за да коментираш