Quantcast
Разединение на пленума на БСП след преизбирането на Нинова | СЕГА
facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Разединение на пленума на БСП след преизбирането на Нинова

3 586
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

В разединение преминава заседанието на Националния съвет на БСП седмица, след като за лидер на партията бе преизбрана Корнелия Нинова. На пленума трябва да се приеме отчетът на ръководството на партията за 4-годишния мандат /2016-2020/, както и отчетът на парламентарната група на “БСП за България”.

Преди началото на заседанието някои от участниците в пленума обявиха, че вотът не е бил честен, а един от кандидатите за поста на председател – Красимир Янков, заяви, че ще поиска анкетна комисия да проучи резултатите.

Според Филип Попов няма нарушения, а изборът е показал категорична подкрепа за председателя: "Знаете резултата. Аз ще го повторя, защото ми е приятно да го чувам, над 67% активност, над 81% подкрепа за Корнелия Нинова. Това е достатъчно красноречиво. Партията е мобилизирана, очевидно е консолидирана, така че резултатите са тези - такива, каквито са", каза Попов пред БНР. 

"Тази партия е консервативна и го показа на този избор. Да видим дали ще се потвърди това, че тя следва сляпо своя председател и с приемането или неприемането на такава нарочна комисия, която да докладва на Конгреса. Според мен той трябва да се произнесе, защото всички тези съмнения и факти за опорочаване на избора може да доведат до разочарование такова, каквото, разбирам, че ще има днес с неприсъствието на заседанието на голяма част от членовете", заяви Красимир Янков преди началото на заседанието на Националния съвет на БСП

Валери Жаблянов, който беше конкурент на Нинова, не смята, че изборът е бил честен: "Като цяло изборът беше организиран тенденциозно. Превърна се във фарс и не можа да послужи по никакъв начин за мобилизация на левицата в България".

„Тази победа ще я победи. Имаме избори пред нас и трябва да се обединим и да гледаме напред", заяви лидерът на БСП в Пловдив Георги Гергов. 

Таско Ерменков също призова за единство: "Считам, че оттук нататък единственото нещо, около което трябва да се обединяваме, това е волята на тези хора, които гласуваха, над 67 процента от членовете на БСП, да бъде претворена и от ръководството на партията за една по-добра и по-просперираща България, за да няма разединение. Разединение на партията има в ГЕРБ. Там бягат от партията".

Друг неуспял кандидат за лидер на БСП - Георги Тодоров - донесе два Оскара, които да връчи на избрани от него членове на партията. Единият е за Корнелия Нинова за цялостен принос за състоянието на партията.

В дневният ред на пленума е включен и отчет на депутатите и в европейският парламент. 

Националният съвет на БСП се събира на заседание седмица преди 50-ия конгрес на партията. На конгреса ще бъдат избрани заместниците на Корнелия Нинова.

20

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

"Отровното трио" не счита БСП за алтернатива на ГЕРБ

19.10.2020

Обновена

6331 48
Нинова обяви организационна реформа в БСП

18.10.2020

Обновена

1956 16
ГЕРБ и БСП се сблъскаха челно заради съдбата на Караянчева

14.10.2020

Обновена

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ, ТАНЯ ПЕТКОВА

7911 36

Коментари

дрибъл

 

 

 

 

                                  Онази ракета дето космосът и пречи ...

Кире

Е, Цвъки има партия, има и места. От СДС го разбраха, та вервам и за ренегатите на столетницата нема да остане скрито.

vayalit

Партията има нужда от разчистване. Хора като Гергов и сие не са и потребни.

ppipi7766

Имаме избори пред нас и трябва да се обединим и да гледаме напред", заяви лидерът на БСП в Пловдив Георги Гергов. 

 

Като разбра че томаховката му е кашкавалена бързо се сети за обединение.

БСП има рядък шанс да се освободи от подобни плужеци, ще наблюдаваме с интрерс дали ще го направи.

На тъщата зетя

Бе вие нормални ли сте? Откога като идеш на сватба отказваш да седнеш на предварително определеното ти от домакините място, щото некой ще те снима с комшията, пък той бил свинар и геребераст?! Баси първосигналния опит за мислене!

nebenebe

Интересно мислене наистина. Ма трябвало било да се озъби, да се намъщи, или най-малкото да гледа настрани или към тавана. Интересни хора има, принципни до съвършенство, както те го разбират де. Е, как да сме единни и да сме добре?

........................

Има риск ако Нинова се опита да разкара Гергов, Пловдивската организация да се запъне като магаре на мост. Тогава ще падне голям цирк.

Monitor123456789

М/у другото на снимката Радев не изглежда никак доволен - в контраст с ликуващия Гергов. Възможно е Гергов да е платил за да се класира на една маса с Радев.  Важно е и кога се е случила тази снимка. Така че Герберските тролове (вкл тези в БСП) да не бързат да се радват.

Flamand

М/у другото на снимката Радев не изглежда никак доволен - в контраст с ликуващия Гергов. Възможно е Гергов да е платил за да се класира на една маса с Радев.  Важно е и кога се е случила тази снимка.

Сега ще поиска и нотариална заверка на датата на снимката. Отпреди 2-3 седмици е и сватбата е на сина на вицепрезидентката Йотова. На нея ли е платил Гергов? Колко му е и нея да обявите за враг. Всъщност вие вашия си президент-фигурант виждали ли сте го усмихнат или приветлив? Май все гледа като типичен шапкар-темерут.

ловkия

 Баси първосигналния опит за мислене!

Баси от колко кладенчета ще домъкнете водица, за да неглижирате гафовете на фигуранта...

дрибъл

 

 

 

 

                                          В една статия от Петьо Цеков в рубриката Наблюдател ,

 

 

                                                   Виж сега , под вола телета не ходят . Не знам що все там ги търсите. Тук Президента е Гост , гост като всички други , по нашему -- сватбар. Там са го сложили домакините , там ще стои защото е възпитан човек и като си изпълни задълженията ще стане и ще си ходи. Не мога да разбера защо ви е харесала ролята на едни бръмбари дето се занимават с правене на топчета .

SgtTroy
снимка на SgtTroy

Гост

Са, гост, мост, има си шеф на протокола (отнася се и до вицепрезидента), който, като минимум, е трябвало да се поинтересува от разположението на гостите по масите и да прецени, заедно с президента, дали тва разположение би могло да донесе некви негативи.

 

Съвсем отделен въпрос е, че по време на мандата си, президентът по-скоро тряа да е аскет и да избягва секви частни прояви. Сигурно е отишъл с най-добри намерения, малко тряа да се появи неква такава снимка. 

ловkия

Ако пепеланката Иляна е редила гостите по масите, тая подредба не е никва изненада.🐍 

SgtTroy
снимка на SgtTroy

Който и да ги е редил, работа на шефа на протокола е да предотврати подобни неща. 

По време на мандата един президент има неизбежни ограничения, именно за да не се стига до подобни ситуации.

риболовец 5

   Когато Желю Желев се друсаше на хорото на "Мултигруп" за рождения ден на Веждито, аз като отявлен седесар много се срамувах.

   

Минувача
снимка на Минувача

Банкет за 50 хиляди лева направи шефката на БСП Корнелия Нинова по случай преизбирането си за втори мандат начело на партията в Боровец Разточителното празненство е било платено от двама олигарси, единият от които занимаващ се с медии.

В планината Нинова покани около 70 души от най-близките си поддръжници. Говори се, че тържеството на червените и неговият състав предопределяли както бъдещото ръководство на Столетницата, така и облика на новата парламентарна група. Има и местни велможи на банкета, които вероятно ще се сдобият с апетитни партийни постове в идните седмици след конгреса.

Верните на Корнелата хора не са страдали от липса на апетит. 

Жозефа
снимка на Жозефа

Баси от колко кладенчета ще домъкнете водица, за да неглижирате гафовете на фигуранта...

 

Гаф на президента?

 

Два въпроса:

Президентът е поканен на сватбата на сина на вицепрезидента от вицепрезидента. Трябвало ли е да отклони поканата?

Президентът нито е подбирал гостите, нито си е избрал сам компанията на масата. Трябвало ли е да предизвика скандал на тази сватба, като поиска да бъде преместен на друга маса или демонстративно да напусне?

 

Та според мен гаф на президента няма. Има неудобна ситуация, в която някой  умишлено е поставил президента. И това не ще да е протоколът. 

Самото присъствие на Гергов показва с кого в БСП играе Йотова, но това е неин избор, а не на президента. 

Самата снимка показва, че компанията не е по вкуса му. Защо Петьо Цеков я е избрал за  илюстрация на тезата си с коментар, че "сватбите размиват границите" е ясно - не може да пропусне възможност да клъвне президента, пък било то и с компромис със журналистическата чистоплътност.

 

 

Впрочем разединението в БСП е полезно и би трябвало да е оздравяващо. Ако бъдат разкарани герговци и недоразумения като онзи нискочел Красимир.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SgtTroy
снимка на SgtTroy

А президентът и екипът му не е ли трябвало да предвидят подобен вариант сепак?

 

Тва го има в началните глави на сички азбуки по пиар ебаси.

 

 

принцеса Даяна

Колко весело е в БСП.

 Радев седнал до Гергов защото, разбираш ли, Йотова го с;ложила там. Ами всички сладки и платени служби наглупавата ораторка са и дар от Станишев и в знак на благодарност мести Радев от клана на Корнелия в клана на мишока.

 Корнелия дала банкет за 50 хил лв, Но тя е "бедно  момиче" и най вероятно 1000 червени бабички са събрали 50тях лв надбавка "Борисов" и са и ги дали с думите "Корни, ти за нас си слънце сред мрака на ТиранинЪ!"

 Междукланова "борба" ти казвам, падре...

 

принцеса Даяна

От весело по-весело в БСП, сватби, банкети , хапване, пийване... Но има и една изцепка: Кирил Добрев "захапа" Нинова: И Лукашенко го избраха с 80 процента

Голяма глупост. Ето тука как Лукашенко учи милиардера Жерар Депардийо да коси трева:

 

https://webnews.bg/uploads/images/46/8546/188546/orig.jpg?_=1446893103

 

Когато Кирчо пусне снимка как Корнелия учи Жорката Депардийо да пише компромати за къщата в Барселона, тогава да я обвинява. Оставка!

пърпъл

нещо от станишевото блато надига глава... ей, а сватбата преди или след изборите в бсп е била? край нямат соросоидните им номера на тея! по-силно би било единствено, ако нинова беше на масата с гергов на тая маса 😀 илияна йотова рязко се отвя в миманса с тоя ход. щото нали никой не си мисли, че на тая сватба е бъкало от папараци? 

Влез или се регистрирай за да коментираш