Медия без
политическа реклама

Радев: Няма никакво значение какво говори Борисов

България няма време да организира избори след избори, обяви президентът в навечерието на честванията по случай 184 г. от рождението на Васил Левски

18 Юли 2021Обновена
"Нека политическите партии и лидери да следват заветите на Васил Левски. Той ни е дал много ясна посока", заяви президентът Румен Радев по време на посещението си в Айтос, където поднесе цветя пред паметната плоча на Васил Левски в двора на църквата "Св. Димитър Солунски".
БГНЕС
"Нека политическите партии и лидери да следват заветите на Васил Левски. Той ни е дал много ясна посока", заяви президентът Румен Радев по време на посещението си в Айтос, където поднесе цветя пред паметната плоча на Васил Левски в двора на църквата "Св. Димитър Солунски".

"Няма значение какво говори бившият премиер, всичко е в негова вреда и във вреда на неговата партия", коментира президентът Румен Радев в Сливен. Така Радев коментира думите на Бойко Борисов по-рано днес, който заяви, че президента дърпа ръчната спирачка на Бойко Рашков - за да не разследва купуване на гласове от етническа партия във Врачанско. Борисов заяви още, че над 3000 симпатизанти на ГЕРБ са подложени на репресии и натиск.

"Изключително важно е точно в днешния ден всички политици, всички партии да се замислят за заветите на Апостола - какво ни обединява като народ, къде искаме да стигнем и как трябва да работим. Без единение около ясни национални цели и приоритети и принципи ние няма как да постигнем това единение. Нека днешният ден, мисля, че е точно навреме, нашите политици дълбоко да осъзнаят тези завети. Пожелавам им успех и отговорност."

Това заяви президентът Румен Радев при посещението си в църквата "Св. Димитър Солунски" в Айтос по случай днешната 184-та годишнина от рождението на Васил Левски. По време на обиколката си в Източна България в навечерието на честванията държавният глава посети и Созопол по случай празника на града - 17 юли. Там той сподели, че се надява новоизбраният 46-и парламент да успее да излъчи правителство.

"Всички очакват това да се случи. България няма време да организира избори след избори. Очаквам отговорно отношение от всички политически партии, очаквам диалог. Очаквам консенсус около важни национални цели и приоритети. Сега е моментът да проявим отговорност всички!", заяви Радев.

Той коментира и работата на назначеното от него служебно правителство: "Кабинетът си върши работата по възможно най-добрия начин в тази обстановка и аз му благодаря."

След посещението си в Айтос днес президентът поднесе цветя пред паметника на Васил Левски в Стралджа. Там той бе посрещнат от кмета Атанас Киров, който домакинства разговор с участието на представители на бизнес, културните, образователните и спортните среди в града.

"Сигурността и прозрачните условия за бизнеса са от ключово значение за насърчаването на инвестициите и устойчивото развитие на малките населени места. Концентрацията на средства преимуществено в големите градове на страната е проблем, който е крайно време да бъде решен. Необходима е реална финансова децентрализация на общините и подкрепа на държавата към почтения и честен бизнес, който да развива своите инвестиции и в малките населени места", изтъкна Радев.

Следобед държавният глава посети къщата-музей "Хаджи Димитър" в Сливен по случай 153 г. от подвига на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа. Привечер Румен Радев се очаква в Карлово за същинските събития по случай рождението на Васил Левски.

Още по темата