Медия без
политическа реклама

Прокурорският син, обвинен за побой, излезе от ареста

Младежът, от когото се оплака дори кметът на Перник, остава под домашен арест

27 Окт. 2022
Васил Михайлов
БГНЕС
Васил Михайлов

Задържания в Перник Васил Михайлов, който е син на бившия зам.-окръжния прокурор на града Бисер Михайлов, излиза от ареста. Софийският градски съд промени мярката му за неотклонение в по-леката - домашен арест, съобщи БТА. Михайлов е обвинен нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди и закана за убийство.

Името му нашумя през юни, когата граждани на Перник се вдигнаха на протест заради безчинставата на 18-годишния Михайлов, който беше арестуван след жесток побой над местната футболна легенда и настоящ треньор Румен Андонов. Първоначално младежът е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 9 април около 04.00 ч. в близост до детска площадка в Перник той нанесъл множество удари с юмруци и ритници в областта на главата на Н.Т. и го намушкал с нож в лявото око. Деянието е извършено по хулигански подбуди без личен мотив. След това обвиняемият се заканил с убийство на Б.Й., като размахвал нож пред лицето ѝ, съобщават от държавното обвинение. Днес Михайлов е обвинен и за това, че на 11 април около 14,00 часа в близост до заведение в Перник е нанесъл множество удари с юмруци в областта на главата на Р.Н., вследствие на което му причинил телесна повреда. Според прокутратурата деянието също е извършено по хулигански подбуди.

Самият Васил Михайлов отрича да е нападал някого. "Уж съм го ударил няколко пъти. Той е можел да избяга от агресора след първия удар. Аз съм с патерица, а и няма да взема да се напрягам заради някакъв си дъртак. Може някъде да не си е върнал парите и някой да го е пребил. Аз не мога да кажа, може и да се е спънал", защити се той. Въпреки всичките обвинения срещу него, 18-годишното момче все още няма присъда. Неговият баща Бисер Михайлов към момента отказва коментар. Той от своя страна беше арестуван през 2010 г. за изнудване и лихварство. По-късно обаче вината му не беше доказана и днес той е зам.-окръжен прокурор на Перник. След скандала с неговия син Бисер Михайлов подаде оставка като зам.-окръжен прокурор на Перник.

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков пък допусна, че над младия Васил Михайлов може да е имало чадър. "Една от причините е, че неговият  баща е прокурор. Най-вероятно неговите колеги прокурори не са искали да изпадат в конфликт с него и това момче явно е агресивно е било защитавано по някакъв начин. Прокуратурата не се е постарала да започне бързи действия по разследването. Имало е дела, които са образувани за побоища и за причиняване на телесни повреди за съвсем невинни граждани, демонстративно със заснемане на това геройство, заснемано по улиците на Перник", заяви Рашков.

Кметът на Перник Станислав Владимиров, други представители на местната власт и жители на града се събраха тази сутрин на протест заради безчинставата на 18-годишния Васил Михайлов, който е син на зам. окръжния прокурор Бисер Михайлов.
Над 18-годишния Васил Михайлов, който е син на зам. окръжния прокурор на Перник Бисер Михайлов, е имало чадър. Затова досега посегателствата му са останали ненаказани.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата