Quantcast

Медия без
политическа реклама

Прокуратурата проверява съдия за корупция

Кметове се оплакаха на Гешев, че никой не ги чува за подкупността по места

17 Февр. 2020Обновена
Илияна Димитрова

Прокуратурата проверява извършено корупционно престъпление от съдия. Това обяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева, след като Иван Гешев проведе среща с кметове на над 20 кметства, цитирана от БГНЕС.

„По време на срещата бяха обсъдени корупционни практики в местната власт. Бяха депозирани и данни за извършени корупционни престъпления в местната власт и такива в съдебната система“, уточни Милева пред журналисти. Няма да отговарям на уточняващи въпроси, защото сигналът още не е входиран, обяви говорителката на прокуратурата пред "Сега". 

Кметове на малки населени места се оплакаха на главния прокурор Иван Гешев, че никой не обръща внимание на сигналите, които подават за корупция. Срещата между градоначалниците шефа на държавното обвинение се състоя  в Съдебната палата. "Имаме доста неща, които трябва директно да ги кажем пред цялото общество. Срещали сме се с всички политически сили досега, парламентът, президентството, търсим и институцията, която най-бързо реагира", заяви кметът на Калофер Румян Стоянов. Той разкри, че носи данни за корупция на местно ниво, които през последната година е предоставял на прокуратурата, Министерството на финансите и Министерството на правосъдието, но сигналът му е бил оставен без резултат.

Главният прокурор Иван Гешев от своя страна коментира, че "при едно взаимодействие и ясно назоваване на проблемите те могат да се решат". По негови думи корупцията на местно ниво създава ситуацията, която не е добра за жителите на малките населени места.

Още по темата