Quantcast
Прокуратурата: Предотвратихме атентат с бомба срещу действащ съдия | СЕГА
facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Прокуратурата: Предотвратихме атентат с бомба срещу действащ съдия

Адвокатка и дъщеря й са търсили хора, които да поставят взрива в колата на магистрата, твърди Сийка Милева
3 760

МВР и прокуратурата са предотвратили атентат с бомба срещу действащ съдия от Враца. Това се разбра от думите на главния секретар на МВР Ивайло Иванов пред журналисти в парламента и от записано видеоизявление на говорителя на главния прокурор Иван Гешев Сийка Милева.

Иванов обяви, че при операция на ГДБОП и спецпрокуратурата във Враца е била разкрита подготовка за поставяне на взривно устройство в автомобила на съдия. Иванов уточни, че бомбата все още не е била заложена, когато властите са се намесили. Според него най-вероятно това е свързано с работата на съдията: „Няма току-така да искат да взривяват някого“.

В същото време прокурор Милева обяви, че са събрани доказателства, според които адвокатка и нейната дъщеря са търсели лица от криминалния контингент, които да поставят взривно устройство в автомобила на действащ съдия от град Враца. Именно това наложило и извършването на нова спецакция в града.

При операцията са открити неистински печати на Специализираната прокуратура, Министерството на правосъдието, общината и полицията във Враца, както и на нотариуси и търговски дружества. Те са намерени и  иззети при извършено повторно претърсване в офис, използван от четири лица, обвинени за участие в организирана престъпна група за измами, действала на територията на гр. Враца, твърди държавното обвинение.

Оттам припомнят, че на 5 март тази година Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност адвокатка от града, нейната дъщеря (която се е представяла също за адвокат), както и двама мъже, осъждани за измами.

Тогава в офиса на един от обвиняемите бяха намерени и иззети огнестрелни оръжия, боеприпаси и наркотици. В друго помещение, ползвано от групата, бяха открити фреза за изработка на матрици за неистински монети с номинал 1 лев и самоделно взривно устройство от 400 г. тротил с дистанционно управление и магнит. Разследването показа, че то е било предвазначено за поставяне под автомобил.

По искане на прокуратурата съдът остави в ареста двама от обвиняемите, а на другите участници (майка  и  дъщеря) определи по-леки мерки за неотклонение – „Домашен  арест“ и „Гаранция в пари“.

На 20 май 2020 г., след получено разрешение от специализирания съд беше проведено повторно претърсване в офиса, ползван от престъпната  група, където бяха намерени и иззети доказателства, разкриващи нови насоки на дейността й - в частност на освободените с по-леки мерки жени, разказва още държавното обвинение.

Същите са задържани за срок до 72  часа с постановление на наблюдаващия прокурор, който ще поиска от съда да бъдат задържани за постоянно.

11

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Първо бият, после питат

18.10.2020

6901 12
5 сгрешени адреса, посетени от ГДБОП

15.10.2020

Г-н БАЛЕВ

4648 6
Главният прокурор финтира депутатските въпроси за неудобните дела

14.10.2020

Обновена

ДОРОТЕЯ ДАЧКОВА

8506 40

Коментари

Epikur

 

   Да не би да е като "атентата" срещу Иван Костов, когато бяха гръмнали пиратка срещу оградата му,а той ревна като прасе преди клане и поиска държавните служби да го охраняват ?

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Тоя "атентат" да не е като оня, срещу Дебелин?

Хулиган

Нееее, това е като поръчката от Доган срещу Боко....

http://www.drago.info/index.php/2019/08/09/svatbata-na-prokurora/

avasilev
снимка на avasilev

На 20 май 2020 г., след получено разрешение от специализирания съд беше проведено повторно претърсване в офиса, ползван от престъпната  група...

Тъй като не са си свършили работата първия път им се наложило да я вършат втори път... След това може и трети път да им се наложи. И след 10 години ще кажат, че вече не им се работи по това разследване.

geo_19

По искане на прокуратурата съдът остави в ареста двама от обвиняемите, а на другите участници (майка  и  дъщеря) определи по-леки мерки за неотклонение – „Домашен  арест“ и „Гаранция в пари“

----------

???? Съмнявам се майката и щерката да са поръчвали каквото и да е... То и мен сега могат да ме арестуват щото в началото на седмицата попитах няма ли да се роди българската Шарлота Корде?

марк

 

 

 

                      На 20 май 2020 г., след получено разрешение от специализирания съд беше проведено повторно претърсване в офиса, ползван от престъпната  група, където бяха намерени и иззети доказателства, разкриващи нови насоки на дейността й - в частност на освободените с по-леки мерки жени, разказва още държавното обвинение.

 

 

                                    Малиййй, ако направят и трети обиск сигурно ще намерят черепите и костите на всички изчезнали в страната .

greenville

Всяка блондинка като мен би си помислила, че това е опит за отклоняване на вниманието

Johnny B. Goode
снимка на Johnny B. Goode

" фреза за изработка на матрици за неистински монети с номинал 1 лев"

 

Малей, това изби рибата. Тези гении в полицията ако се обадят на монетния двор, може и да ги светнат, че производството на монетите обикновено е по-скъпо от номинала им.

И от ламаринДа да ги правят монетите тези разбойници, пак няма да прокопсат много с фалшифицирането на 1 лев.

А две бутилки с ракия без бандерол не са ли намерили?

paragraph39

Арестуваният в Пловдив с 15 имота и 60 луксозни коли

Полицаите открили при обиските над 100 000 лева, както и килограм и половина златни накити.

20 май 2020

...Според прокуратурата хората се страхуват от Асенов и са очаквали, че всеки момент той ще бъде освободен. Задържаният твърдял, че има контакти с хора от всички държавни институции...„Няма как лица, които не работят, не развиват каквато и да е дейност, не подават каквито и да е данъчни декларации, да притежават автомобили, всеки един от коиито е на стойност от порядъка на 100 000 лева”, коментира Йордан Рогачев - директор на ОДМВР-Пловдив...

........................................................

ЦЕЛИЯТ МАТЕРИАЛ ТУК:

https://www.vesti.bg/bulgaria/arestuvaniiat-v-plovdiv-s-15-imota-i-60-luksozni-koli-6109860

KTP

От вчера прокуратурата се активизира и разбърза по всякакви обвинения... дето се вика, може да не ги доизпипат и да паднат в съда, но важното е веднага да ги извадят на медиийния тезгях... но това си е рутинна работа, те така си работят, да не си помислите слеучайно че припират за да отклонят вниманието от нещо миризливо в държавата! 

И да не си помислите че няма натиск от горе да бързат!  

 

fractal
снимка на fractal

Господи колко си хубава

Красотата ще спаси света

Влез или се регистрирай за да коментираш