Quantcast

Медия без
политическа реклама

Посрещнаха Караянчева с яйца и цинкови кофи в Благоевград

Преди бях острието на ГЕРБ, каза председателят на НС по повод речта си за метрото и магистралите на Борисов

29 Септ. 2020
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и екипът на ГЕРБ бяха посрещнати от протест в центъра на Благоевград. Демонстрантите скандираха "Оставка", "Нямате място тук", а депутатът и член на Изпълнителната комисия на партията Красимир Велчев беше уцелен с яйце.

Част от протестиращите пък бяха с бели фланелки, изобразяващи надпис "Оставка", а на главите си бяха нахлупили цинкови кофи, намек към предишната работа на Караянчева в завод за поцинковани кофи.

Полицейското присъствие в центъра на града е изключително засилено. За протеста информира сайтът "Благоевград нюз" 

Цвета Караянчева беше категорична, че иска диалог с всеки един български гражданин, но не е успяла да разговаря с протестиращите на площада, защото те не желаят. Надява се след срещата със симпатизанти да разговарям с тях. Надявам се да чуя защо искат оставката. Какви са техните аргументи?", коментира председателят на НС и продължи: "Вдигнахме заплатите, пенсиите, с 30% заплатите на администрацията. Общо взето имаме какво да кажем".

За думите си към недоволните от правителството да ходят пеша и да не използват метрото, щом не харесват премиера, Караянчева обясни, че е била на обикновена партийна среща и е говорила емоционално, за да надъха симпатизантите си. "Преди 2017 г. бях острието на ГЕРБ все пак", похвали се тя, макар да не уточни за какво точно говори. Преди да стане председател на НС Караянчева беше известна предимно с това, че прати столицата на Китай Пекин във Виетнам.

Цвета Караянчева в Благоевград на среща с актива на ГЕРБ

Posted by Blagoevgrad-NEWS on Tuesday, September 29, 2020
Всички в ПП ГЕРБ сме силно учудени как един от най-големите критици на президента – Цветан Цветанов, от известно време е негов голям поддръжник, подкрепя евентуален служебен кабинет и протестите срещу правителството и твърди, че може да има изборни манипулации.

 

Още по темата

ОЩЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Пилотът на изчезналия край Гърмен хеликоптер е загинал

22 Септ. 2023

Полицаят, застрелял 18-годишен крадец, може да получи обвинение

19 Септ. 2023

"Джи Пи Груп" ще строи дългочакания пробив на бул. "Тодор Каблешков" в София

23 Септ. 2023

България експулсира предстоятеля на руската църква в София

21 Септ. 2023

Сарафов погна висш прокурор заради 103 забавени преписки

20 Септ. 2023