Медия без
политическа реклама

Караянчева: Протестират и се прибират с метрото. Хо̀ди пеша, бе!

Другите знаят, че ще загубят изборите, и отсега се оправдават, обясни пред ГЕРБ-Лом председателят на НС

26 Септ. 2020
ГЕРБ

"Всички в ПП ГЕРБ сме силно учудени как един от най-големите критици на президента – Цветан Цветанов, от известно време е негов голям поддръжник, подкрепя евентуален служебен кабинет и протестите срещу правителството и твърди, че може да има изборни манипулации. Не прави чест на никого да говори лоши неща за доскорошните си колеги, които той лично е ръководил и подкрепял. Да хвърляш кал по мястото, откъдето си тръгнал – не е най-добрият старт на нов политически проект".

Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева в Лом на среща с членове и симпатизанти на партията.

„Ние категорично не се притесняваме от служебен кабинет, въпреки явната готовност на президента за реваншизъм. Няма от какво да се срамуваме и всичко, което сме направили, е видно за хората във всяко населено място. Но освен президентски реваншизъм – служебно правителство би означавало хаос и безвремие за България в една така или иначе крайно сложна ситуация за целия свят - казва още Караянчева, цитирана от пресцентъра на ГЕРБ. - Няма парламент, няма бюджет, няма нови инструменти в подкрепа на бизнеса и хората“

Тя отново е повторила мантрата си от последните няколко седмици, че "оставката е най-лесното, но и най-безотговорното решение в тази ситуация".

„Виждам каква е кондицията на структурите, ГЕРБ е на 100% готова за избори. Но понякога трябва да взимаш и непопулярни решения в името на стабилността, дори и те да ти носят негатив“, допълни Караянчева.

Тя твърди, че ГЕРБ не бива да се изненадва от критиките на БСП, Радев и другите извънпарламентарни сили по адрес на изборните правила.

Те знаят, че ще загубят вота и отсега търсят начини да оправдаят неуспеха си. Машинно гласуване ще има, както и с хартиена бюлетина. Но не това ще реши изхода на вота. А това кой какво е направил, кой какво е оставил след себе си. Магистралите, пречиствателните станции, енергийната диверсификация, влизането в ERM II, модернизацията на армията. Логично е след всичко това премиерът Борисов да има много врагове. Много интереси бяха нарушени, но всичко в името на идните поколения“, заяви тя.

Караянчева се спря, с доста фриволен изказ, и на протестите. "Ми, инфраструктурата, която се прави...Щото някои си пътуват с хубавите коли по магистралите на Борисов и викат "Ама те не стават". Що не ги направихте вие, като не стават, бе, що не ги направихте и с`я критикувате? Метрото... Отиват, протестират срещу лошия Бойко, качват съ на метрото и съ прибират в къщи. Хо̀ди пеша, бе! Хо̀ди пеша!!! Това е положението." 

И защото, убеден съм, ви е писнало да поствам все Христо Иванов и разни трудносмилаеми интелектуалщини, ето ви една абревиатурна женица, която, бога ми, е една от трите най-важни фигури в републиката! Enjoy! И простете!

Posted by Yavor Karaivanov on Saturday, September 26, 2020

Караянчева изтъкна, че твърденията за колаборация на ГЕРБ с ДПС са абсурдни.

„Попитайте хората в смесените райони кои партии участват в изборите там. Единствено ние и ДПС. И битката е жестока. Само ние можем да се опълчим. А партиите на жълтите павета хората там дори не са ги чували. За да бъдем и максимално обективни – нека да припомним кои партии аплодираха Радев в парламента преди няколко седмици и кои партии всяка сутрин не участват в регистрацията“, каза тя. 

Според Караянчева тезите на опонентите на ГЕРБ и за нова Конституция, и за Велико народно събрание са несъстоятелни.

„Искали сме да останем на власт на всяка цена. Че нали ВНС предполага провеждането на избори и гарантирането на максимално представителство на гражданите? Протестиращите го искаха, Триото (б.р. - Отровното трио) го искаше и когато го предложихме – всички се отрекоха“, завърши Цвета Караянчева.

 

ИНЦИДЕНТ

Цвета Караянчева бе и при актива на ГЕРБ в Берковица. И там избяга, с помощта и на полицията, от среща с младежката организация на "Демократична България". Протестиращите опитаха да стигнат до детски център „Камбанка“, където се състоя срещата на Караянчева, но ги спряха полицаи (единият от КАТ), защото нямат членски карти на ГЕРБ, а след това им събраха личните карти, за да ги проверят. 

На въпрос дали един от проверяващите е от КАТ и защо и той е на мястото, униформеният отвърна: „Аз само помагам“. В екипа от проверяващи имаше дори и цивилен полицай.

Днес, ние от младежките организации на Демократична България, се опитахме да зададем въпросите си към г-жа Цвета Караянчева, като дойдохме специално в гр. Берковица, където тя имаше среща с местната структура на ГЕРБ. Разбира се, НСО не ни допуснаха до събитието, което се проведе в Детски център "Камбанка" в града, тъй като нямаме партийни книжки на ГЕРБ-Берковица. Г-жа Караянчева избяга през задния вход, по модела на Орешарски. 👌 През това време полицията използва номер от първа страница от учебника по ченгеджийство. Непосредствено преди излизането на #ПКП, бяхме събрани за полицейска проверка, като ни събраха личните документи и заповядаха да не напускаме мястото на проверката. 👮‍♂️ Ние няма да се откажем от разговор с г-жа Цвета Караянчева, чийто охранителен екип ни идентифицира и определи като "малките провокатори"... 🤷‍♀️ МлаДа България заедно с Национален младежки клуб към ДСБ в Община Берковица, в неуспешен опит за среща с Tsveta Karayancheva 🤷🏻‍♀️

Posted by МлаДа България on Saturday, September 26, 2020

Докато те ровичкаха из личните карти на протестиращите, Караянчева успя да се качи в колата на НСО и да си тръгне. Младежите пък се насочиха към активистите от ГЕРБ-Берковица, за да ги питат какво са си говорили на срещата, но всички бързо се отклоняваха, когато към тях се зададеше човек с камера. 

 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Цвета Караянчева, ГЕРБ

Още по темата

ОЩЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

ГЕРБ, ДПС и БСП провалиха искане за изслушване на Пеевски

18 Юли 2024

Групата на Пеевски в НС продължава да отслабва

17 Юли 2024

С лозунга "ДПС без Пеевски" хората на Доган си взеха централата

19 Юли 2024

Огненият вятър изпепели половината ямболско село Воден

17 Юли 2024

ДПС-Доган изпревари Пеевски за изселническите пенсии

17 Юли 2024