Медия без
политическа реклама

Пореден протест #Газwithme се събра пред президентството

Под прозорците на Румен Радев се проведе и демонстрация в подкрепа на Украйна

24 Авг. 2022Обновена
Булфото
Емоциите от предишните дни ще се пренесат удвоени днес.

Пореден трети протест под надслов #Газwithme събра стотици пред президенството в София. И в сряда вечер под прозорците на президента Румен Радев демонстрантите поискаха служебното правителство да не обвързва отново България с Русия чрез ,,Газпром".

Протестът бе подкрепен от ,,Демократична България". Оттам посочиха, че служебният кабинет реставрира зависимостта от Кремъл и “неизбежно” води страната към тежка газова криза и настояват да бъдат намерени алтернативни доставки.

Граждани се събраха за пореден път пред президентстската институция в сряда вечер, за да изразят несъгласието си България да е зависима от Руската федерация относно доставките на газ, предава БГНЕС.   Протестът бе отново под наслов #ГАZwithme.

Протестът #Газwithme се сля и с мирното шествие за Свобода и независимост, организирано от украинските граждани в България.

Служебният кабинет води България към огромни рискове, свързани с газовите доставки. При това министрите, назначени от президента Радев, си служат с октровени заблуди, за да оправдаят резкия завод обратно към Кремъл и "Газпром".

Шествието в подкрепа на Украйна тръгна от президентството и преминава по булевардите "Княгиня Мария Луиза" и „Александър Стамболийски“, и стигна до паметника на украинския поет Тарас Шевченко на площад "Възраждане". "Преди повече от 100 години българи, бягайки от войната, са намерили подслон на украинската земя и са станали част от украинския народ. Днес украинските българи защитават Украйна като своя родина. Искам да изкажа за пореден път - и няма да спра, няма да се уморя да ви благодаря - мили българи, вие сте тези, не държавата, които подкрепят украинските майки и деца. Благодаря ви, земен поклон на всички вас", заяви украинска гражданка.

Шествия се проведоха още във Варна и Пловдив. Поводът е Денят на независимостта на Украйна, отбелязван на 24 август.

 

 

ма души загинаха, а над 30 са ранени при удар по селото и жп гарата Чаплино в Днепропетровска област снощи, съобщиха украинските власти.  Ударът бе извършен в Деня на независимостта, на който Украйна отбелязва излизането си от СССР през 1991 г.

 

Още по темата