Quantcast

Медия без
политическа реклама

Полиция атакува емблематичното при избори село Буковлък

Има изградени КПП, претърсват се адреси и се арестуват хора

29 Март 2023
БГНЕС архив
Полицията често атакува плевенското село преди и по време на избори. То беше блокирано и заради проблеми около карантината за Ковид-19

Полицията блокира най-голямото село в Плевенска област - Буковлък, което е емблематично при избори.

„Във връзка с изборите и политическите права на гражданите почти при всички избори тук имаме проблеми”, заяви комисар Валентин Георгиев, началник „Охранителна полиция”, цитиран от Нова тв. В селото живеят около 5000 души.

Изграден е контролно пропускателен пункт на полицията. Извършва се проверка за употреба на наркотици, алкохол, вещи, обект на кражба.   

Претърсени са 8 адреса, задържани са четирима души. Намерени са вещи, обект на престъпление, заявяват още от полицията. 

С навлизането във финалната си права предизборната кампания ражда чутовни сюжети. Палмата за този уикенд принадлежи на ПП. Първо, поради мероприятието "Има как с Лена и Миро". То е не какво да е, а мероприятие, при което "брънч" се превърна в "кафе".

Акция на полицията заради изборите има и в Ботевград и Плевен. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Плевен Мариана Цветкова. В акцията са включени сили на всички районни управления, криминална, икономическа, пътна и охранителна полиция при областната дирекция и зонално жандармерийско управление. В акцията участват още служители на Държавното горско стопанство, Българската агенция за безопасност на храните, Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите, Националната агенция за приходите и Регионалната здравна инспекция.

Изградени са временни контролно-пропускателни пунктове, разположени на възлови места в региона. Основните акценти в проверките са свързани с престъпления срещу личността, собствеността, кражбите и противозаконните отнемания на автомобили, разпространение на наркотици, контрабандни стоки, контрол на водачите на моторни превозни средства и други.

Ключови думи:

МВР, Буковлък, полиция

Още по темата