Quantcast

Медия без
политическа реклама

Полицаи блокираха Казанлък в спецакция за нелегален тютюн

Жандармерия и полиция влязоха и в Горна Оряховица в операция срещу телефонните измами

06 Апр. 2023Обновена
БГНЕС

Няколко души бяха задържани при масирана специализирана полицейска операция в Казанлък. На две места в града бяха блокирани автомобили. От единия бяха извадени десетки черни чували. В тях е открито голямо количество нелегален тютюн. Открит е и нелегален цех за производство на тютюневи изделия. 

По-късно стана ясно, че общо 48 чувала с нарязан тютюн без необходимите документи са открити и задържани при въпросната операция. Акцията е била на територията на град Казанлък и село Крън.

В резултат на полицейските действия са задържани петима – четирима мъже, на 47, на 42, на 29 и на 54 години, и 38-годишна жена. Тютюнът е открит в ползвани от тях автомобил и на адрес в град Крън. В имота в селището са открити и открити още машини за рязане и обработка на тютюна.

Има задържани и при полицейската акция по линия на телефонните измами, която се провежда на територията на Великотърновска и Русенска области. Няколко лица бяха отведени в Районното управление в Горна Оряховица. Градът е бил блокиран от полиция и жандармерия още от сутринта. Извършени са претърсвания на адреси на хора, за които има данни, че се занимават с тази дейност. Действията се извършват съвместно с прокуратурата. Арести по линия на телефонните измами бяха извършени и във Ветово.

На проверяваните за телефонни измами в Русе и Велико Търново е направена проверка в НАП по отношение на имотното състояние на лицата и техните близки, а в Регионалната дирекция за национален строителен контрол по отношение на евентуално незаконно построените им къщи.

 

Ключови думи:

Казанлък, черни чували, МВР

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Кого бихте подкрепили за кмет на София?