Медия без
политическа реклама

Петков: Не поехме риска от директен износ на оръжия за Украйна

Голямата битка е за местната власт, коментира съпредседателят на ПП

29 Яну. 2023
Кирил Петков
БГНЕС
Кирил Петков

България е избегнала риска от директното изпращане на оръжия в Украйна, като за целта е използвала посредници. Това стана ясно от думите на Кирил Петков, който заяви, че се гордее от това решение. "Продажбата отиваше към държви от НАТО - САЩ, Англия, Полша, Румъния. Така че нямахме директен износ на оръжия към Украйна. С други думи, като държава не поехме този директен риск", обясни той пред Нова тв.

Петков е категоричен, че правителството му не е излъгало гражданите с твърдението, че нито един български куршум не е изпратен в Украйна. "Сопот и Казанлък работиха на пълна пара. Хем не сме поели директен риск, хем огромни средства за индустрията, хем ще остане в историята, че сме имали ключова роля", коментира съпредседателят на "Продължаваме промяната".

Според него най-важната битка, която предстои, е тази за местната власт. „Голямата битка са местните избори. Там имаме нужда от 20 000 човека, общински съветници, свестни хора ни трябват”, каза Петков. Той обясни, че дори и да не се намерят места в листите за парламентарните избори, ПП търсели хора, които да поемат битката за местната власт.

„Вярвам, че в следващия парламент не само ще сме първа политическа сила, а ще наложим правилата. Бъдещият стандарт на правителство напълно да зависи от нас”, продължи съпредседателят на ПП. Петков потвърди, че с ДБ ще се явят с общ кандидат на местните избори в София. Очаква и „Спаси София” да е с тях.

По повод референдума за президентска република, Петков заяви, че това е измислен референдум. „Слави Трифонов след грешките, които направи, няма нужда даже да го коментирам. Не мисля, че някой вече вярва на този човек”, каза Петков. За референдума, организиран от граждански активисти и партия „Възраждане” срещу въвеждането на еврото у нас, Петков каза, че „Възраждане” се опитва да събере подкрепа за партията си.

Германският всекидневник "Ди Велт" пусна обширна статия, в която бившият премиер Кирил Петков разказва как правителството му тайно е помагало на Украйна с оръжие и гориво.
ПП смята да съди Бойко Борисов за твърдения от вчера, че партията е прибрала 800 млн. лв. комисиони от продажба на оръжия за Украйна в мандата на четворната коалиция, стана ясно от изявление на Асен Василев.   "Ще му спретнем още едно дело, да си се защити.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата