Медия без
политическа реклама

Пернишкият прокурорски син отива на съд за 8 престъпления

18-годишният Васил Михайлов е заплашил и охранител в ареста

22 Дек. 2022
Васил Михайлов
Васил Михайлов

Васил Михайлов, който е син на прокурора от Перник Бисер Михайлов, отива на съд за 8 престъпления. Това съобщи пред журналисти заместник районният прокурор на София Иван Стефанов.

Младежът е привлечен към наказателна отговорност за закана за убийство и няколко телесни повреди. Сред заплахите, които той отправял, е и случай на закана към охранител в ареста. За най-тежкото престъпление Михайлов може да получи между 2 и 10 години затвор.

В съда са внесени 12 тома материали, а прокуратурата ще поиска да бъдат разпитани 45 свидетели. Готови са и няколко експертизи.

Преди месец Васил Михайлов беше върнат в ареста, след като наруши домашния си арест. През юни, когата граждани на Перник се вдигнаха на протест заради безчинставата на 18-годишния ученик, той беше арестуван за жесток побой над местната футболна легенда и настоящ треньор Румен Андонов. Първоначално младежът е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 9 април около 04.00 ч. в близост до детска площадка в Перник той нанесъл множество удари с юмруци и ритници в областта на главата на Н.Т. и го намушкал с нож в лявото око. Деянието е извършено по хулигански подбуди без личен мотив. След това обвиняемият се заканил с убийство на Б.Й., като размахвал нож пред лицето ѝ, съобщават от държавното обвинение. Днес Михайлов е обвинен и за това, че на 11 април около 14,00 часа в близост до заведение в Перник е нанесъл множество удари с юмруци в областта на главата на Р.Н., вследствие на което му причинил телесна повреда. Според прокутратурата деянието също е извършено по хулигански подбуди.

Бащата на Михайлов към момента отказва коментар. Той от своя страна беше арестуван през 2010 г. за изнудване и лихварство. По-късно обаче вината му не беше доказана и днес той е зам.-окръжен прокурор на Перник. След скандала с неговия син Бисер Михайлов подаде оставка като зам.-окръжен прокурор на Перник.

Чадър от високо и върхова некомпетентност. Това са причините за лошата реакция на институциите по случая с прокурорския син Васил Михайлов, който е привлечен към наказателна отговорност за побой и закана за убийство.
Задържания в Перник Васил Михайлов, срещу когото са повдигнати три обвинения, е нарушил домашния си арест, веднага след като съдът промени мярката му за неотклонение в по-лека.

 

Още по темата