Медия без
политическа реклама

Пеевски се закани на президента Радев и депутата Рашков

Тъмнината ще свърши, изригна политикът от ДПС, докато хвърляше неясни обвинения за "градинари, касиери и бау-бау"

24 Яну. 2024
Шефът на парламентарната група нарече президентството "тъмна институция, пълна с кеш" и обеща разкрития.
Илияна Димитрова
Шефът на парламентарната група нарече президентството "тъмна институция, пълна с кеш" и обеща разкрития.

Кандидатът за лидер на ДПС Делян Пеевски разгръща политически атаки на широк фронт – на мушката му попадат както президентът Румен Радев, така и бившият вътрешен министър и настоящ депутат от ПП-ДБ Бойко Рашков.

Вчера Пеевски говори надълго и нашироко срещу държавния глава, без да пести обидните изрази – попита го дали е "цирковото куче" на водача на БСП Корнелия Нинова (повод му даде прессъобщение на БСП, в което се казваше: "Призовахме президента да блокира избора (на конституционни съдии) и той го направи" - бел.а.); обвини го, че тайно изгражда политически проект, насочен срещу настоящата управляваща сглобка; а президентството определи като "тъмна институция, пълна с много кеш".

"Събрал достатъчно средства за двете години, корупционният кръг с неговите съветници около него е чудовищен. Къде потъна "Пътят за Копринката", къде потъна Сотир Ушев, кой е касиерът? Това са много въпроси. Ако имаме прокуратура, да ги зададе. Надявам се, след като направим новия закон за съдебната власт, ще има прокуратура, ще има служби и разследвания. Защото това е невъзможно - едни хора с парите, които събраха за две години, да си правят партия", енигматично говореше Пеевски, който е санкциониран по американския закон "Магнитски". За "пътя на Копринката" се говори нееднократно в миналото, както от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, така и от съпредседателя на ПП-ДБ Асен Василев.

Днес политикът от ДПС обяви пред медиите, че неговата партия ще започне да задава тези въпроси на главния прокурор Борислав Сарафов и на специалните служби. "Всичко трябва да е пред очите на хората. Тъмнината ще свърши. Има светлина, както казваше едно бау-бау", с насмешка каза Пеевски. Така намекна за президентското слово в софийската синагога от декември м.г. Тогава Радев обяви, че "светлината неизбежно побеждава мрака, стига да има хора с доблест и кураж, които не се страхуват да се борят за нея".

Днес Пеевски обеща, че ще има новини за "касиерите" на президентството. "Има тъмна институция, пълна с кеш, която в момента иска да си създаде политически проект на база на разграбването две години на държавата. Едноличното диктаторско управление на цирковото куче на Корнелия Нинова", повтори той обидните изрази.

НА МУШКАТА

По сходен начин Пеевски се закани и на Бойко Рашков. Бившият шеф на МВР го беше подразнил, тъй като малко по-рано публично говори срещу идеята на управляващите да се прекрати ротационното председателство на парламентарната комисия за надзор над спецслужбите. Такова искане (което директно удря по "Възраждане", чийто ред дойде да оглави комисията - бел.а.), внесоха заедно водачите на сглобката Бойко Борисов, Делян Пеевски, Кирил Петков и Атанас Атанасов. Рашков обаче се обиди на мотивите им – че комисията досега нищо не работела, което го засегна пряко, тъй като той беше сред ротационнните й председатели.

В отговор Пеевски го нарече "мракобесен министър на МВР, който извличаше хора от къщата му". "Той има много въпроси да отговаря, които не знам защо не ги задавате – какво стана с неговия градинар и какво се случи с тези разследвания. Трябва да започнете да задавате въпроси на българската прокуратура", обърна се политикът от ДПС към журналистите. И обеща, както се каза, да внесе светлина. Тепърва ще се види какво е имал предвид.

Последвайте ни и в google news бутон