Медия без
политическа реклама

Новият вътрешен министър отмени ключова заповед на Демерджиев

Той спря структурна промяна в специализираните сили на СДВР след кратък полицейски протест

12 Юни 2023
Служители на "Специализирани полицейски сили" в Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) чакат пред сградата на МВР, за да се срещнат с ръководството на ведомството
БГНЕС
Служители на "Специализирани полицейски сили" в Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) чакат пред сградата на МВР, за да се срещнат с ръководството на ведомството

Новият вътрешен министър Калин Стоянов отмени ключова заповед на предшественика си Иван Демерджиев. Тя се отнася до промени в специалните сили и части в СДВР, а отмяната идва след полицейски протести.. 

"След като се срещна и изслуша исканията на служители от отдел „Специализирани полицейски сили“ на СДВР, министър Калин Стоянов взе решение да отмени заповед на предшественика си Иван Демерджиев. Заповедта предвиждаше структурни промени, с които част от състава да бъде преназначен в районни управления на територията на столицата", съобщи официално МВР и добавя, че с "отмяната се запазва структурата на отдела и служителите няма да бъдат преназначавани на други длъжности".

По-рано в понеделник, както и в събота, служители на "Специализирани полицейски сили" в Столичната дирекция на вътрешните работи протестираха пред сградата на МВР, недоволни от издадена в края на април заповед на бившия вътрешен министър Иван Демерджиев, разказва БНР. С нея се съкращават бройки в звеното и се предлага на част от служителите да бъдат преместени в районни полицейски управления в София и страната. Заради това служители настояха за среща с човек от ръководството на вътрешното министерство.

Пълната информация открийте на сайта на БНР: http://bitly.ws/IacyКадри: БГНЕСАктуалните новини от деня в социалните мрежи на БНР:https://www.facebook.com/bnr...

"Това, което се направи в петък, както се казва след 5 часа, в последния момент, като цяло не сме против тази реформа, против сме начина, по който се прави. В бързината са използвали това – човек да се обърка, и са отишли и са разписали. Аз лично не съм разписал. Днес ще реша дали да разпиша или да напусна системата", разказва пред националното радио полицаят Ангел Коцев от Специализираните полицейски сили в СДВР.

"Аз имам 30 години трудов стаж, аз съм на 50 години. На тази възраст не мисля, че в районно управление ще съм по-ефективен, отколкото на мястото си в момента. Ако ми предлагат друга работа, понеже съм възрастен, да ми предложат структура като метрото, примерно, където мога да съм по-полезен, отколкото в районно, където един по-млад човек по-добре ще се справи от мен."", добавя той.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата