Медия без
политическа реклама

Новият многомилионен варненски булевард пропадна и без дъжд

Крайна цена не бе обявена, но се знае, че проектът струва над 115 млн. лв.

17 Апр. 2020
Спаси Варна

Нов проблем възникна по чисто новото трасе на варненския булевард "Васил Левски" - зейна трап в района на квартал "Максуда". За инцидента най-напред информира фейсбук групата "Спаси Варна", а после общинската управа потвърди. Дупката е в едно от локалните платна. Тази част от булеварда е на възраст по-малко от година. Проектът, който включваше ремонт на съществуващо двукилометрово трасе и изграждане на ново трикилометрово, се реализира в периода 2017 г. - 2019 г. Крайната му цена така и не бе обявена, но се знае, че е над 115 млн. лв. 

"Авария на водопровод, захранващ пожарен хидрант в локалното платно на бул. "Левски", в участъка между бул. "Владислав" и ул. "Девня", е причина за пропадане на част от асфалтовото покритие тази сутрин. От "ВиК - Варна" са спрели водата, екип на "Хидрострой" полага чакъл, след което участъкът ще бъде преасфалтиран. Отстраняването на аварията е за сметка на фирмата изпълнител, тъй като обектът е в гаранция", се казва в официалното съобщение на община Варна. А Николай Пашов, шеф на "Хидрострой" (това е фирмата изпълнител), дообясни картинно пред сайта "Морето", че се е получило слягане на почвите, водата изнесла инертни материали, от което пък се образувало пропадане.

Движението по булеварда беше пуснато през април миналата година. Последваха две големи неприятности, които по чудо нанесоха само материални щети - срути се пръст върху платната (отново край "Максуда"), а след дъжд пропадна и част от надлезно кръстовище. Сегашният инцидент се случи при сухо време. И отново само чудото спаси хора от наранявания.

Ключови думи:

Варна, Иван Портних, ремонт

Още по темата