Quantcast

Медия без
политическа реклама

Нова рокада: Кабинетът смени и шефа на агенцията за е-управление

От 2018 г. ДАЕУ се оглавява от Атанас Темелков, който беше назначен на поста от кабинета „Борисов 3”

23 Юни 2021Обновена
БГНЕС
Атанас Темелков

Поредна кадрова смяна направи служебното правителство. С решение на Министерския съвет бе освободен от поста ръководителят на Държавната агенция „Електронно управление” (ДАЕУ) Атанас Темелков.

Темелков, който оглавява агенцията от началото на 2018 г., е освободен предсрочно по негово искане, посочва правителствената пресслужба.

Krasimir Simonski | 40th ICDPPCНовият председател на ДАЕУ е Красимир Симонски, който досега бе заместник на Темелков. Той е инженер по специалност „Изчислителна техника“ от Техническия университет-София. От 1991 г. до 2002 г. е заемал длъжността директор компютри и комуникации в Американския университет в Благоевград. В периода 2007 г. – 2009 г. е бил заместник-председател на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения с ресор „Информационни технологии“. От началото на 2013 г. е изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Електронни съобщителни мрежи и информационни системи“ до назначаването му за заместник-председател на новосъздадената Държавна агенция „Електронно управление".

 

ДАЕУ, заедно с други държавни институции, е натоварена със задачата да сертифицира машините за гласуване за предстоящите избори.

Още по темата