Медия без
политическа реклама

Наказанията за охраната на Доган - двама уволнени, двама смъмрени

Заради сблъсъка на плажа в Росенец с предупреждение са и двама началници от НСО

Шестима служители на Националната служба за охрана (НСО) са санкционирани дисциплинарно заради пропуски при изпълнение на служебните им задължения на 7 юли 2020 г. в района на парк "Росенец" пред лятната резиденция на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Това става ясно от съобщение на НСО.

Сред тях са и четиримата гардове, които участваха пряко в сблъсъка със съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов и не му позволиха да стъпи на брега. Двама от тях са наказани с уволнение за допуснати дисциплинарни нарушения, включително и поведение, което уронва престижа на службата. Другите двама са наказани с мъмрене, защото не са се легитимирали със служебните си карти.

Двама служители на ръководни длъжности са наказани с "предупреждение за понижаване в звание", става ясно още от съобщението на службата. Те не са били на мястото на инцидента, но са преките началници на четиримата.

Санкционираните могат да атакуват наказанията си в съда.

Проверката на инцидента със служители на Националната служба за охрана, който се разигра на плажа пред сарая на Ахмед Доган в парк Росенец в началото на юли, е приключила.
Охраната на депутата от ДПС Делян Пеевски и почетния лидер на партията Ахмед Доган е класифицирана информация от значение за националната сигурност. Това следва от отговорите на Националната служба за охрана, дадена на "Сега" по Закона за достъп до обществена информация.

 

Последвайте ни и в google news бутон

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?