Quantcast

Медия без
политическа реклама

МВР-шефът отстрани директора на "Вътрешна сигурност"

06 Февр. 2024
БГНЕС архив
Служители на Вътрешна сигурност по време на акция

Директорът на Дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР Георги Георгиев е временно отстранен от длъжност. Причината е, че срещу Георгиев е образувано дисциплинарно производство, съобщава БНТ. Отстраняването му от длъжност е до приключване на производството.

То е станало със заповед на вътрешния министър Калин Стоянов, но към момента не са ясни конкретните причини.

Стоянов отправи миналата седмица критики към службата. "Не бива да реагираме само и единствено тогава, когато имаме подаден сигнал от гражданин, на който се е случило нещо подобно. Работата на Дирекция "Вътрешна сигурност" предимно е оперативна работа. Те следва да имат нужната оперативна информация и сами да достигат до такива случаи и да разработват подобни случаи, без да има пострадал гражданин, който да подаде сигнал", каза министърът по повод заловени с подкуп четирима пътни полицаи. За тях сигнализира изнудваният шофьор.

Пиян и дрогиран шофьор предизвика тежка катастрофа на столичния бул. Александър Малинов" тази сутрин. Минути преди 4 часа автомобил, управляван от 55-годишен водач, се блъска в задната част на изчакваща на червен светофар друга кола, разказва БНТ.

 

Още по темата