Медия без
политическа реклама

МВР-шефът отстрани директора на "Вътрешна сигурност"

06 Февр. 2024
Служители на Вътрешна сигурност по време на акция
БГНЕС архив
Служители на Вътрешна сигурност по време на акция

Директорът на Дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР Георги Георгиев е временно отстранен от длъжност. Причината е, че срещу Георгиев е образувано дисциплинарно производство, съобщава БНТ. Отстраняването му от длъжност е до приключване на производството.

То е станало със заповед на вътрешния министър Калин Стоянов, но към момента не са ясни конкретните причини.

Стоянов отправи миналата седмица критики към службата. "Не бива да реагираме само и единствено тогава, когато имаме подаден сигнал от гражданин, на който се е случило нещо подобно. Работата на Дирекция "Вътрешна сигурност" предимно е оперативна работа. Те следва да имат нужната оперативна информация и сами да достигат до такива случаи и да разработват подобни случаи, без да има пострадал гражданин, който да подаде сигнал", каза министърът по повод заловени с подкуп четирима пътни полицаи. За тях сигнализира изнудваният шофьор.

Пиян и дрогиран шофьор предизвика тежка катастрофа на столичния бул. Александър Малинов" тази сутрин. Минути преди 4 часа автомобил, управляван от 55-годишен водач, се блъска в задната част на изчакваща на червен светофар друга кола, разказва БНТ.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата