Медия без
политическа реклама

Пиян и дрогиран предизвика тежка катастрофа на червен светофар

Шофьор, който чакал на светофара, е с опасност за живота след сблъсъка

04 Февр. 2024Обновена
Denis Velkov/Катастрофи в София

Пиян и дрогиран шофьор предизвика тежка катастрофа на столичния бул. "Александър Малинов" тази сутрин.

Минути преди 4 часа автомобил, управляван от 55-годишен водач, се блъска в задната част на изчакваща на червен светофар друга кола, разказва БНТ. 

Сериозно пострадал е шофьорът, изчаквал на светофара - с тежки травми и опасност за живота. Той е на 47 години. При сходен инцидент през април 2000 г. загина журналистът Милен Цветков. За неговата смърт Кристиан Николов беше окончателно осъден на 9 години затвор за катастрофата, като съдът прие, че той е действал при евентуален умисъл.

Водачът, причинил днешната катастрофата, продължил да се движи по бул. "Александър Малинов" и е предизвикал втори инцидент. Тестът му за алкохол отчита 1,99 промила, дал е и положителна проба за употреба на кокаин.

И двамата шофьори са откарани в Окръжна болница. Подробностите за катастрофата се изясняват, съобщават от полицията.

ЗА 800 ЛЕВА

Четирима полицаи са задържани за поискан подкуп при тестване на водач за употреба на наркотични вещества, съобщи МВР.

Става дума за двама полицаи от 1 РУ на СДВР и двама от КАТ-София. В четвъртък вечерта те поискали и получили подкуп в размер на 800 лева от спрян за проверка шофьор, след като го заблудили, че направената му проба е положителна за алкохол и наркотични вещества. От няколко месеца за шофиране след употреба на алкохол или наркотици се предвижда и конфискация на автомобила.

Водачът на автомобила е подал сигнал, след което дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР, съвместно със СДВР и Софийската градска прокуратура провели съвместна операция и установили полицейските служители.

Четиримата имат повдигнати обвинения и са задържани за 72 часа с прокурорско постановление. По-дълъг престой в ареста може да разреши само съдът. Срещу служителите на МВР е започнала и дисциплинарна проверка.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

подкуп

Още по темата