Медия без
политическа реклама

МВнР съветва българите в Грузия да избягват протестите

Външно публикува телефоните на дипломатическото ни представителство в Тбилиси

04 Май 2024
Грузинците протестират срещу закона за чуждестранните агенти, който прилича на сходен в Русия.
Грузинците протестират срещу закона за чуждестранните агенти, който прилича на сходен в Русия.

Министерството на външните работи препоръчва на българските граждани, посещаващи Грузия, да избягват големи събирания и демонстрации, да се информират чрез местните медии за развитието на ситуацията и да следват инструкциите на местните власти. Това посочват от Ситуационния център на МВнР, цитиран от БНТ. От няколко дни в Тбилиси и в по-големите градове на страната има нестихващи протести заради Закона за чуждестранните агенти, който прокара управляващата партия "Грузинска мечта". Законът вече мина на две четения в парламента, предстои скоро и трето въпреки огромната съпротива.

Препоръчва се още хората да избягват райони, в които има силно полицейско присъствие, което е и индикатор за големи събирания, и да бъдат внимателни, ако са в близост до демонстрации.

При необходимост от съдействие българските граждани в Грузия могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Тбилиси на следните тел. номера: +995 32 272 22 63; +995 577 58 51 52, +995 32 272 22 65, както и на дежурен телефон за спешни случаи в извънработно време: +995 577 23 30 30.

Сигнали може да се подават и на имейл адреси към посолството - [email protected] , [email protected]

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл [email protected].

Българските граждани, които пътуват или временно или постоянно пребивават в чужбина, да се възползват от възможността да се регистрират в рубриката "Пътувам за…" на адрес: https://mfa.bg/bg/embassyinfo, препоръчват още от МВнР.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата