Quantcast

Медия без
политическа реклама

Манолова: На тези избори ще излъчим повече депутати

Документи в ЦИК внесоха също новата патриотична коалиция и лявата - на бившия премиер Жан Виденов

24 Май 2021Обновена
БНТ

"Решени сме да изпълним целите си в същия формат и със същия ентусиазъм. Ще влезем в парламента с повече депутати и ще продължим".

Това заяви председателят на "Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова, след като регистрира обединението в ЦИК за предсрочните избори на 11 юли. Тя коментира косвено факта, че "Движение 21“ на Татяна Дончева остава част от ИМВ след неуспешните си преговори за коалиция с БСП:

"Не е лесно човек да прави коалиция. Ние сме различни, пъстри, но именно в това е нашата сила. Не сме военна рота, в която да има единоначалие“.

ИМВ внесе в ЦИК 6000 подписа, събрани в столицата и от местните структури. 

"Нарастването на доверието към "Изправи се! Мутри вън!“ предизвиква нашите опоненти да стрелят срещу коалицията, слава Богу - с халостни патрони. Ние сме заедно, един печеливш формат няма защо да бъде променян. Ще влезем в парламента с повече депутати и ще продължим целите, които си поставихме – разграждане на мафиотския модел, освобождаване на бизнеса от рекета, свободна пазарна икономика, свобода за гражданите, връщане на демокрацията, съдебна реформа, върховенство на правото, повишаване на доходите, преизчисляване на пенсиите, зелени политики“.

В ЦИК документи за регистрация подаде и коалиция "Българските патриоти - ВМРО, "Воля" и НФСБ“, която внесе 6333 подписа. Отсъстваха лидерите на трите партии, които обявиха, че няма да са в кандидатдепутатските листи. Вместо тях документите внесоха Юлиан Ангелов (ВМРО), Пламен Христов ("Воля") и Борис Ячев (НФСБ), като последният заяви: "Разчитаме на успех, обществото има нужда от стабилно патриотично обединение“.

Според Юлиан Ангелов ролята на патриотите в следващия парламент щяла да бъде "да не допускат да бъдат продадени българските интереси“. А представителят на "Воля" определи коалицията като ярък пример за държавническо поведение.

Третата коалиция, която днес подаде документи в ЦИК, е „Ляв съюз за чиста и свята република“. Тя е съставена от социалистическа партия "Български път" (председател проф. Ангел Димов), партия "Българска прогресивна линия" (предс.Красимир Янков), партия "Възраждане на отечеството" (предс.Николай Малинов) и партия "Партия на българските комунисти" (лидер Иван Пенчев).

Председател на коалицията е Иван Атанасов, а организационен секретар е бившият премиер на България в периода 1995-1997 г. Жан Виденов.

Още по темата