facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Любомир Янев е назначен за временен шеф на обезглавената ГДБОП

Емануил Йорданов: На наркопласьорите вярваме, а на полицаите - не
Обновена
1 922
 БГНЕС
Любомир Янев

Старши комисар Любомир Янев е назначен за временно изпълняващ длъжността директор на ГДБОП, съобщава БНР. Това станало със заповед на вътрешния министър Младен Маринов. До момента старши комисар Янев заемаше поста заместник-директор на службата. 

След арестите на двама от шефовете на наркоотдела в Главната дирекция, началникът на антимафиотите главен комисар Ивайло Спиридонов подаде оставка. 

Към момента не е ясно кой ще заеме поста на също подалия оставка зам. главен секретар Георги Арабаджиев. 

„Когато говорим за структурни промени, следва те да се обусловени от нужда от подобряване на управлението на структурата. Когато се правят конюнктурни промени, неуспехът е предварително заложен... Ако има служба в МВР, на която е необходимо да се обърне особено внимание, това е Дирекция „Вътрешна сигурност“, която е хубаво да се закрие“. Това коментира пред БНР Емануил Йорданов, бивш вътрешен министър и адвокат на един от двамата задържани антимафиоти по аферата с взимане на подкупи за покровителстване на наркогрупи. 

Според него, когато един министър иска да уволни директор на национална служба, е нормално да го покани в кабинета си и да обясни причините. 

„Имаме двама полицаи с дълъг професионален стаж и безупречни професионални биографии. Срещу тях застават петима души - наркопласьори, които са разследвани от тях. Тези наркопласьори са подсъдими по друго дело в специализирания съд. Те се появяват по уникален начин. Всички те са обявени за национално издирване и когато са задържани двамата полицаи, се появяват и дават показания пред съдия... Оказва се, че сме склонни да вярваме на наркопласьорите, а не на полицаите“, обяви адвокатът.

По думите на Йорданов при едно влизане на делото в съда „ще падне голям смях“ с показанията на наркопласьорите, но полицаите няма да се смеят, защото до това време ще са лежали с месеци в ареста. 

9

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Само наркодилъри са свидетели срещу шефовете от ГДБОП

07.07.2020

2236 10
Шефовете в ГДБОП са арестувани заради колумбийски кокаин

28.06.2020

Обновена

27294 20
ГДБОП се похвали със спрян сайт за литературни произведения

03.06.2020

2538 38

Коментари

sega_veteran

Горкия, за кога ли.

vasilevil

Тоя ми прилича на милиционер.

Костадин Николов

А на мене на изпил 500 грама на гладно и изпитващ силни позиви за повръщане.

Калпазанче

Като гледам, тоя котарак няма да Фане мишки...еле пък плъшока!

bay Dragan

Eй, българи ! Това са най-достойните ГЕРБ- професионалисти които да борят корупцията , наркотрафика. Това са и кадрите на ГЕРБ които тровят децата ни с наркотици . Това е изметт, гюбюра, боклука на България.

Политическа отговорност- НУЛА.

Звън®
снимка на Звън®

Янев е един от най-интелигентните полицаи в ГДБОП. Старши комисар, сиреч двузвезден генерал. Завършил е криминалистика в университета на Карлсруе. Осем години е бил частен ученик по цигулка на проф. Велика Цонкова, преподаватка в консерваторията. Специализирал е биокриминалистика и издирвателни операции чрез използване на гризачи. На снимката е заснет по време на  свой рецитал - цитати на Гьоте по музика на Хиндемит.

Slava
снимка на Slava

На наркопласьорите вярваме, а на полицаите - не

 

и т. н., но за подкупа - нито дума.👎👎

trunk

Снимката е полазателна , белото е в повече.

binich

Този гледа като ботор.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×