Медия без
политическа реклама

Крадци отмъкнаха 350 000 лв. от нотариус в Перник

Престъплението е било извършено в нощта срещу петък, но сигналът е подаден едва тази сутрин

10 Февр. 2023Обновена
Илияна Кирилова

Сума в размер на около 350 000 лв. е била открадната от офис на нотариус в Перник, съобщи "Нова телевизия". От МВР са потвърдили за кражбата, която е станала още в нощта срещу петък. Сигналът обаче е бил подаден едва тази сутрин около 8:30 ч. на телефон 112. По първоначални данни крадците са срязали касата в офиса. В момента служители на МВР извършват огледи на местопрестъплението, провеждат се и разпити.

Офисът на нотариус Румен Манов се намира на една от централните улици в Перник. Наблизо е паркингът от задната страна на Съдебната палата в града. По първоначална информация крадците са проникнали през прозореца, след като са го счупили. Сигнално-охранителната система на кантората не се е задействала. В района няма камери за видеонаблюдение.

Самият Румен Манов отказа коментар пред медиите. Първоначално бе съобщено, че задигнатата сума е около 400 000 лв., но самият нотариус е заявил по-късно, че е около 350 000.

Вече е образувано досъдебно производство за кражба в особено големи размери и представляваща особено тежък случай.

Това не е първият обир в кантората на Манов, съобщава БНР. През 2012 г. тя отново е била ограбена чрез разбиване на прозорец. Тогава обаче са откраднати само 200 лв., тъй като нотариусът по това време е бил в отпуск и не е работел.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

МВР, обир

Още по темата