Quantcast
Корнелия Нинова: Отивам доброволец-санитар в столична болница | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Корнелия Нинова: Отивам доброволец-санитар в столична болница

Борисов е неадекватен на реалността и това му пречи да взима реалните решения, смята председателката на БСП
Обновена
5 084
 БНТ

Председателят на БСП Корнелия Нинова обяви, че е взела решение и в най-скоро време ще стане санитар в столична болница, без да каже точно в коя. Пред БНТ Нинова, която бе излекувана от COVID-19 във ВМА, каза, че от това, което е видяла "лекарите са много изморени, изтощени, на предела са".

И разказа за организацията 33-ма депутати от БСп да станат доброволци в битката с коронавируса.

"Организрахме се в три групи - депутати, които ще влезем в болници с COVID-отделение; такива, които ще отидат в районните здравни инспекции; и такива, които ще отидат в социалните институции. Включиха се и нашите младежи от младежкото обединение - над 60 досега са заявили желание. Тримата депутати-лекари вече са на първа линия в болниците - двама в Свищов и един в Шумен и след като гласуваме бюджета, и учителите в парламентарната ни група ще отидат в училища или където има нужда от онлайн преподаватели", каза лидерката на социалистите.

Шо се отнася лично до нейното доброволчество, Нинова заяви:

"Категорично ще стана доброволец - това го реших още на втория ден в болницата. Влизам в болница с COVID-отделение, без никакво колебание. От това, което видях, тези хора имат нужда от жива сила. Решила съм го отдавна, вече съм го организирала. Болницата е в София. Доколкото разбрах, при разговорите и подготовката, ще съм санитар - нямам медицинско образование, но ще помагам като санитар. Колкото време е необходимо, ще съм там. Искам да мине нашият алтернативен бюджет в парламента, да си го защитим от трибуната аргументирано и след това всички 33-ма депутати тръгваме. Това е човещина, вътрешна потребност. Аз на втория ден в болницата го реших, като видях какво е."

Нинова говори и за грешките, според нея, на правителството в борбата с коронавируса.

"Управлението на кризата продължава да е в хаос - провалиха се в управленските решения. Изпуснаха летните месеци, когато трябваше да се подготви системата. След това децентрализираха вземането на решения от страх да не носят отговорност - прехвърлиха на обласни управители, директори на училища, на болници. това създаде хаос. Започнаха да издават заповеди, които си противоречаха една на друга и ги сменят често - каза тя. - Правят това, защото целта, която си поставят, мисленето, което имат е грешно. Мисленето им е мандатно - как да изкарат мандата и да използват кризата така, че да се задържат до края на мандата. Целта е властта - как да използват кризата, за да спечелят следващите избори. Когато си поставиш такава грешна цел, няма как да успееш".

Според Нинова алтернативата е да мислиш държавнически с грижа за хората. 

"Ако управлявахме ние, още през юни бихме активирали националния план за управление при пандемия от грип. Той е приет 2006 г., актуализиран 2017-а и е изключителен, подреден. Процесът трябва да се централизира при взимане на решенията и да се носи отговорност от правителството. Още тогава трябваше да се подготвят болници само за COVID-19 и чисти болници. Бихме осигурили безплатни тестове, достатъчен брой. Бихме приели наредба да регламентира заплащането на лекарите и медицинските сестри - за базова заплата, а не просто ад хок решения както сега. Да се намали ДДС на лекарствата и да се осигури достатъчен брой лекарства. И най-важното - болниците да не са търговски дружества, да се промени законодателството, да се направи електронното здравно досие на всеки човек и всеки да си ходи с тази здравна карта и да се знае какво има в нея".

Нинова критикува и персонално премиера Бойко Борисов, който вече се държи "абсолютно неадекватно на реалността". "В тази криза - народът изстрада, хора умират по стълбите на болниците, ти да качиш здравния министър и шефа на най-голямата ти спешна болница, да ходиш да им показваш как се строят магистрали и мантинели... Просто този човек е неадекватен на реалността. Това му пречи да взема реалните решения", каза тя. 

Според Нинова по-важно е не как работи парламентът (с участие на депутати онлайн), а какво работи. И изреди, че за една седмица мнозинството е приело: 1. Да се разреши застрояванто на Черноморието ("айде сега да узаконим Алепу, онзи голям скандал"); 2. Държавните служители да участват в бордове и да получават допълнително възнаграждение; 3. Приеха решение премиерът, понеже е криза, да харчи безразборно извън бюджета и извън решенията на НС както реши за необходимо; 4. Промениха закона за личната помощ, така че отнеха асистентите на хората с увреждания за събота, неделя и празниците; и 5. Кодекса на труда, с който увеличиха извънредния труд на работниците двойно.

"Защитават ли олигарсите и групите, които строят по Черноморието? Купуват ли си държавни служители за изборите, давайки им отново свобода да влязат в бордове и да получават допълнителни възнаграждения? Узаконяват ли авторитарната власт и унищожават ли парламентаризма, като дадоха за пореден път възможност на премиара да харчи както си иска?  И кого удариха - хората с увреждания и работниците  - изтъкна Нинова. - БСП не може да е част от това. Жалкото е, че нямат свян и морал, дори и в тази криза - вместо да ги е грижа за хората, грижа ги е за олигархията. Тази седмица ще влезем в парламента, за да защитим алтернативния си бюджет".

 

 

 

 

77

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Отново има ръст на новозаболели от COVID-19 у нас

26.01.2021

Обновена

3910 45
Засилват се протестите по света срещу локдауна

26.01.2021

Обновена

2227 12
ЕК заплаши с ограничаване на износа на ваксини заради АстраЗенека

26.01.2021

2060 20

Коментари

Страници

SgtTroy
снимка на SgtTroy

Тва искам да го видя 👀

 

 

BL.N.Lmt

🇧🇬🏴‍☠️:) Корнелия Нинова 🏴‍☠️ БСП където и да отиде все същата Червено/Кафява 🇲🇰 Помия ще забърка. Но, дойде време и да спасява :)🏴‍☠️Гербавото Управление до Пролетта 🏴‍☠️🇧🇬🏴‍☠️ Българската Клептокрация в действие🏴‍☠️🍒🍒🍒🍒🍒🏴‍☠️🇧🇬

Аладар

Много ще отидат да ги обслужи.

BL.N.Lmt

🇧🇬🏴‍☠️Класация за ГУП🎃

Сачева 99% ГУП🎃

Дариткова 99% ГУП🎃

Георги Първанов 100% ГУП🎃

Корнелия Нинова 200% ГУП🎃

Ахмед Доган🏴‍☠️Делян Пеевски  300% ГУП🎃

Бойко М. Борисов - Едно%Чекмедже🎃ГУП🎃

 

Andrij

Стига с този пиар. Оня ден гледам Дзамбазки,днес Нинова.По-добре дайте част от депутатските си заплати и да бъдат назначени нормални санитари.Нали имате и пари за сътрудници-назначете с тях санитари.

dobadoba

Колкото Майчето пътува с влака, толкова и Корни ще работи в болница.

PR(преди-пропаганда и агитация) му казват.

По-добре да се подготвя за изборите, чукат на вратата.

⚓️

BL.N.Lmt

🇧🇬🏴‍☠️:)За бездомните кучета е създадена по-добра организация. Да изпратим Правителството на ГЕРБ, ВМРО, НФСБ, ДПС, ВОЛЯ до 4🐾Лапи за напътствия, да осигурят съветници на Управлението. Към всеки Министър на Боеко по един 🐾Съветник от 4🐾Лапи🐾

Сигурен съм че добрите резултати няма да закъснеят🏴‍☠️🇧🇬

nafta

Ще има полза. Аз лично, ако видя госпожа другарката до болничното ми легло, директно ще скоча през прозореца. С което ще облекча болничното заведение.

j.jelevban

        Меко кацане .

fractal
снимка на fractal

Шефа е шеф когато е тъп

Жената е жена когато е по гръб

Българките трябва да родят 1-2-3 млн българчета и следващите години ще има за кой да се грижат а държавата ще плаща майчински

Това е биологична война а новородените имат имунитет 

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

директно ще скоча през прозореца. С което ще облекча болничното заведение.

 

И нас, и нас!

Дан Колов

Вий сте си облекчени, мозъчно...

Zmeja

Нека онЛАЕНЕТО започне сега!

Sine_metu

Към 95% от казаното от Нинова няма какво да се добави.

Герберите могат само да подлайват. Нали са полицейска партия.

 

5-те %, в които считам, че греши, са за болниците-търговски дружества.

Там е пиарът, понеже и социалистите, и всички останали критици на „търговията в храма на здравето“ нямат никаква идея какви да бъдат, ако не са дружества по търговския закон.

 

Много отдавна попитах тука „Хубаво, но кажете как?“

Досега и един не се престраши да рискува с мнение или препечат :)

 

Kerr Avon
снимка на Kerr Avon

Ами да се поучим от миналото, когато имахме здравеопазване или пък от други страни, където то работи. Ей на комшиите на югоизток имат доста читави клиники - сума ти българи се лекуват там и са доволни и от отношението и от обстановката. Значи решения има, остава да се намерят и да се приложат.
Вярно на някои ще им секнат далаверите, ама ако здравето ни е приоритет мога да преживея тази жертва...

Sergey Dimitrov

Много отдавна попитах тука „Хубаво, но кажете как?“

 

Зравеопазването е част от националната сигурност. Както не може армията да бъде "търговско дружестово", така и здравеопазването не може да бъде търговско дружество. Здравеопазването има редица функции, които не са рентабилни (не носят печалба). А и трябва да бъде социално поносимо. Затова здравеопазването се финансира през държавния бюджет, и трябва да бъде разходно ориентирано. Т.е. всяка дейност, която се извършва, да бъде заплащана според разхода, който е направен за нея и да не носи печалба. Зравеопазването включва и фармацията. Т.е. лекарствените средства също трябва да са разходно ориентирани - без печалба.

Така бе организирано здравеопазването по време на социализма. Затова беше безплатно. Сега си плащаш и пак нищо не получаваш насреща.

Както за армията и полицията има милиарди, така и за здравеопазване трябват милиарди.

Изобщо за да се развива една държава трябват ОБРАЗОВАНИЕ, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ и СИГУРНОСТ. Армията и полицията са само ЧАСТ от последното изискване.

j.jelevban

       Има една държава която се справя добре с ковид19.Забележителното е че бюджета на армията и е ОТРИЦАТЕЛЕН.Разходите по малки от приходите.

      П.п. За злоупотреба с държавни средства над 10 000$ във Виетнам разтрелват.

В Китай честа да получиш крушум на стадиона се полага ако свиеш от държавата 50 000$.

Ние имаме хубави стадиони и никой не ходи на мач.

Kerr Avon
снимка на Kerr Avon

След смяната в ковид отделението да минат през НС и МС, та барем едната чума ни отърве от другата...

вила

Единият лидер отива в  в болница, а другия качва в държавната джипка двама лекари и ги води да преглеждат асфалта дали е болен(?!), безспорно единият не само е иди.от, но има и държавна власт ,с която твори хаос-поредна смърт ПРЕД болница,сега в Бргас

Sine_metu

Нед., 22/11/2020 - 11:38 (нов)

Kerr Avon

Ами да се поучим от миналото, когато имахме здравеопазване или пък от други страни, където то работи. Ей на комшиите на югоизток имат доста читави клиники - сума ти българи се лекуват там и са доволни и от отношението и от обстановката. Значи решения има, остава да се намерят и да се приложат.

 

Комшиите от югоизток имат читави клиники не само там, но и у нас. И ги има заради Търговския закон. Без него нямаше да имаме не само тях, но и другите си нови и добри болници. До една са частни.

 

Затова казвам - конкретно. Нали не казваме „150-килограмовият Борисов“, а „премиерът Борисов“, каквото и да значи това.

Zmeja

.

mi6osp.

Отличен и полезен начин за парламентарен бойкот .

 

Льо Клер

Съгласен! 👍

Антей

 

Нямаме ВЯРА на нито една дума на другарката.

 

За 10 години в парламента - НУЛА от БСП и Нинова, нищо полезно и добро за българския народ.

Само лапане на заплатки и интрижки.

 

Каква критика има Нинова към бюджета изготвен от финасиста Кирил Ананиев.

Ананиев е бил заместник на министъра на финансиите при две правителства на Нинова - при Костов (СДС)  и Станишев (БСП).

 

Затова не вярваме на нито дума от Нинова.

 

Болниците и реформите в здравеопозването, кога.

Синът на комунистически феодал д-р Майзнейков редовно се изявява в нейния сайт - епицентър, и е собственик на една от най-големите ЧАСТНИ болници в държавата.

Санитар на ковид болни - ми всеки има призвание.

 

и прочие ...

Не вярваме на нито дума от Нинова.

 

⚓️

 

hamel

Ваша милос - цел Станиславски - "Не верю!"😎

Zmeja

"Нямаме вяра" или "нямам вяра"? "Не вярваме на нито една дума на Нинова" или "Не вярвам на нито една дума на Нинова"? Кого представляваш?

Антей

 

 ... и съмишленици!

 

:)

hamel

А нотарялно (натурално) заверено пълномоштно от съмишлениците  имате ли? 😎

BL.N.Lmt

🇧🇬🏴‍☠️ К-19 Ухан не е толкова опасен колкото ГУП🎃 Гербаво🎃Управление до Пролетта🎃

🏴‍☠️За К-19 Ухан ще има ваксина, но за ГУП бронебойни патрони няма. Раждаш се с ГУП🏴‍☠️ и умираш с ГУП🏴‍☠️ 

:) С две думи ГУП🏴‍☠️ е матрицата 🏴‍☠️🇧🇬🏴‍☠️
 

Дан Колов

И аз не вярвам на тая маймуна, Курнелията. Тя казваше, че няма вирус и не носеше маска. Послу оплю Мутафчийски и отиде за се лекува при него. Сега щяла да помага - милиони прахоса българският данъкоплатец за тая фалшива опозиция, милиони..

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш