Медия без
политическа реклама

Конкуренти на вота си направиха сглобка след него

Валят интересни зам.-кметски назначения из страната

Големият екип на шуменския кмет Христо Христов (в средата) включва и Николай Колев (крайният вляво).
община шумен
Големият екип на шуменския кмет Христо Христов (в средата) включва и Николай Колев (крайният вляво).

Случващото се след местните избори е не по-малко интересно отколкото на самите тях. Така например валят твърде любопитни назначения на зам.-кметове.

Кандидат-кметът на ПП - ДБ в Шумен и лидер на местната структура на ПП Николай Колев влезе в екипа на новоизбрания Христо Христов (БСП). Ще отговаря за икономическото развитие. Успоредно партийни активисти му поискаха оставката, но не посочиха назначението му за зам.-кмет като мотив, а налагане на еднолични решения и слабите резултати. Колев, който бе зам.-областен управител при кабинета на Кирил Петков, се нареди четвърти в надпреварата с 9.4%.

Зам.-кмет стана и кандидат-кметът на ДПС в Разград Хабибе Расим, наредила се трета на вота с 18.04%. Тя заемаше поста и в предния мандат, заедно с Добрин Добрев и Мирослав Грънчаров. После тримата се кандидатираха съответно от ДПС, БСП и ПП-ДБ. Спечели Добрев. Както се вижда, това е една много интересна сглобка, която се разтури специално на вота, за да се събере отново почти цялата. Расим обаче увеличава правомощията - в предишния мандат отговаряше за хуманитарните дейности, а сега за ред сфери, сред които устройство на територията, обществен ред и др.

В Пловдив местната коалиция около Славчо Атанасов, която първоначално бе позиционирана срещу ГЕРБ, вкарва все повече хора в администрацията на кмета от ГЕРБ Костадин Димитров. Най-яркото име засега е зам.кметът по спорт и социална политика Николай Бухалов.

Любопитно назначение, макар необявено официално, и не по линията "сглобка", има във Варна. Тия дни в едно от общинските прессъобщения по повод бедствието бе споменато между другото, че Диан Иванов извършил действие в качеството на зам.-кмет. А той е един от учредителите на "Републиканци за България". От партийния сайт става ясно, че поне до 2022 г. е председател на контролния съвет на формацията. Но попадането му в екипа на кмета Благомир Коцев (ПП-ДБ) няма общо с партията на Цветан Цветанов. Просто Иванов е адвокат на фирмите на Коцев. 

 

РОДНАТА ПОЛИЦИЯ

Жителите на Айтос са най-пазени от родната полиция. Зам.-кмет стана бившият директор на ОДМВР-Бургас Калоян Калоянов. Абсолютно същият полицейски пост преди години е заемал и началника му Васил Едрев (ГЕРБ).

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата