Медия без
политическа реклама

К. Петков: Не давам детайли за "Корал", защото не вярвам на прокуратурата

40 дни преди изборите излизането на подобна информация е нищо повече освен компромат, смята той

01 Май 2024
Кирил Петков
Илияна Димитрова
Кирил Петков

Подобно на Лена Бориславова, която заяви, че ще отговори дали са фалшифицирани подписите по казуса със сдружение "Да запазим Корал" в съдебната зала, и съпредседателят на ПП Кирил Петков отказа да даде повече детайли по напускането си на управителния съвет на сдружението, тъй като не вярва на прокуратурата, съобщи БНТ. 

"Нито съм викан, нито съм разпитван. Това, което мога да кажа, че ДАНС видяха явно като огромен национален риск моето излизане от едно зелено НПО, което има 0 лв. За една кауза, плаж Корал, която всъщност я постигнахме и тя не може да се застрои. Сега разбирам, че са повдигнали досъдебно производство. Ще съдействаме и на прокуратурата, и на ДАНС, който ни покани, защото няма никой над закона. Много бих искал да коментирам в детайли, но понеже аз не вярвам нито на ДАНС, нито на прокуратурата, няма да влизам в детайли. Но в едно съм сигурен, че когато преди 3 г. аз съм излязъл от едно НПО, зелено, за което съм се борил да спася един плаж, 3 г. по-късно това да излезне в общественото пространство, 40 дни преди изборите е нищо повече освен компромати", коментира той. 

На въпрос дали е имало период, когато той е дублирал и двете позиции, той посочи: "Аз абсолютно вярвам, че не! Това, което за мен е невероятно, че вече трети ден първа новина по всичките медии е излизането ми от едно НПО с 0 лв, за кауза, за която съм се преборил и постигнал", заяви той. Попитан дали е знаел, че Лена Бориславова има пълномощно за разпореждане със сдружение "Да запазим Корал", Петков отговори: "Не, това е абсурдно. Това е пълен абсурд този въпрос! След това, което казваме! Българското здравеопазване за децата е под риск и вие ме питате за зеленото НПО, от което съм излязъл преди три години. Това е провокация. Не ви ли е срам, честно...", възмути се Петков, след като преди това бе коментирал решението на служебния кабинет за одобрение на частна болница. 

Припомняме, че Софийската районна прокуратура съобщи, че е образувала досъдебно производство срещу Лена Бориславова, началник на кабинета на Кирил Петков, за подаване на неверни документи в Агенцията по вписванията, за да стане министър. Това се разбра от съобщение на Софийската районна прокуратура в понеделник (29 април). Случаят е отпреди три години, разследването е образувано преди девет месеца.

 

Ключови думи:

Кирил Петков, Корал

Още по темата