Медия без
политическа реклама

Лена Бориславова пази обясненията за "Корал" за съда

30 Апр. 2024
По съвет на адвокати ще замълча, казва Лена Бориславова, която също е адвокат.
Булфото
По съвет на адвокати ще замълча, казва Лена Бориславова, която също е адвокат.

Лена Бориславова се кани да даде отговори дали са фалшифицирани подписите по казуса със Сдружение "Да запазим Корал" "в зала". Това коментира тя във Фейсбук след въпроси на гражданин под свой статус по темата, в който на практика не казва нищо. Явно Бориславова има предвид съдебна зала, защото уточнява: "Дотогава по съвет на адвокати ще замълча. Най-малкото за да не става ясна защитната стратегия и да ѝ противодействат с ДАНС и други приятели." "Съжалявам, че не мога да говоря. И на мен би ми било по-лесно", пише още Бориславова, която също е адвокат.

Тя говори, че случаят е поредна политическа атака в навечерието на предсрочни парламентарни избори. "Предстои истината за случилото се и за сигналоподателите на ДАНС да стане явна в съдебната зала", посочва Бориславова. Тя се заканва да се откаже от имунитета си в момента, в който бъде пречка за разследване. Бориславова в момента няма имунитет. Ще получи такъв, ако стане кандидат за депутат, а след това и народен представител.

Историята около "Корал" беше извадена от "Биволъ" преди дни, след години мълчание по темата. Според публикацията Кирил Петков е станал служебен министър на икономиката с цената на фалшифицирани документи и фактическа измама, представени на Агенцията по вписванията от Лена Бориславова. "Биволъ" твърди, че в случая с изваждането на Петков от "Да запазим Корал" има документи с фалшифицирания подпис на председателя на сдружението Атанас Русев. Става дума за пълномощно и протокол от заседание на ръководството на сдружението. Русев също хвърли обвинения, а Кирил Петков пък го обвини за връзки с Румен Николов - Пашата, една от водещите фигури в СИК. 

Бившият пиар на "Продължаваме промяната" Диана Дамянова коментира пред БНТ, че Кирил Петков и Атанас Русев са били най-добри приятели и Петков е мислел, че има устното съгласие на членовете на ръководството на сдружението Петков да бъде изваден, а на негово място да бъде вкаран нов член. "В Харвард не се преподават административни обучения и там (в ПП - бел. ред.) имаше един замах към това да не се спазват много административните правила", казва Дамянова.

По думите ѝ в ПП има стремеж на "Давай, давай, давай, бързо да стане". "И този стремеж е изиграл тази глупава роля, защото в тази глупава роля има производство на неверни документи и то е направено със или без знанието на Атанас Русев, който впрочем, е един от най-добрите приятели на Кирил", каза Дамянова.

"При него ме прати Кирил Петков и Атанас Русев ми помогна изключително за кампанията през 2021 г. Хората трябва да знаят и контекста на всичко това. И накрая, Кирил трябва да каже: "Не, това не е вярно. Или да - то е вярно, но ние си мислехме, че имаме тяхното устно съгласие. Да, то е вярно, но ние пропуснахме да ги попитаме. Това бяха съкровени приятели и Атанас Русев помогна много в предизборната кампания през 2021 г.", обясни пиар експертката.

Според нея в случая ПП 2 години са носили зареден пистолет в джоба си, без да вземат никакви мерки да се подготвят за това.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата