Медия без
политическа реклама

Ицо Хазарта: Партньорите натискаха за кабинет с ГЕРБ

Промяната не върви, защото около нас са Борисов и Пеевски, каза още депутатът от ПП/ДБ

10 Ноем. 2023
Христо Петров-Ицо Хазарта
БГНЕС
Христо Петров-Ицо Хазарта

"Искам да чуя сега европейските партньори, които преди половин година толкова много настояваха да направим правителство с ГЕРБ, какво мислят за саботажа на машините на първия тур?" 

Това призова депутатът от ПП/ДБ Христо Петров-Ицо Хазарта по bTV.

"60 души в Народното събрание (парламентарната група на ПП/ДБ - б.р.) от 240 депутати се опитват да променят нещо в България, но опитите ни вървят бавно, защото от едната ми страна е Бойко Борисов и Делян Пеевски, а от другата ми страна са Костадинов и Тошко (Йорданов от ИТН)", коментира той управляващата некоалиция и сглобката между неговата формация и ГЕРБ и подкрепата на ДПС. "Аз съм пратен в парламента да приемам закони, тези също са пратени там. Нямам лукса да си избера други, това са хората. Аз не съм променил мнението си за тези хора, 10 г. аз и хора като мен публично обясняваме какво мислим за тях. Вижте резултатите от изборите обаче, не мога да сложа резе на вратата и да не пускам Пеевски в залата. Когато си в такава ситуация, търсиш нещото, което може да ви събере", заяви още Петров.

Активното мероприятие на ЦИК преди първия тур оказа сериозно влияние за разпределението на мандатите в общинските съвети, коментира още Петров. "Два дни преди изборите беше направена една открита подигравка от избирателната комисия към цялото българско общество. Визирам членовете на ЦИК, които са избрани от ГЕРБ, ДПС, БСП и ИТН. На базата на една абсолютна глупост беше направено нещо, което, присъединявам се към думите на премиера Денков, един ден ще се изучава като активно мероприятие. С тази подигравка гласовете на 500 000 българи не бяха отченени. Това може би беше моят глас, може и да е вашият, не знаем това", коментира депутатът.      

Според него ПП/ДБ не трябва да бъдат укорявани за това, че кандидатът им за кмет на София Васил Терзиев е постигнал победа "на ръба" с по-малко от 5000 гласа срещу Ваня Григорова от БСП. "През последните 18 г. въпросът, който си задаваше демократичната общност, бе: "Защо загубихме?". Сега темата на разговора е: "Защо спечелихме с малко?". Тази кампания беше невъобразимо трудна, но въпреки това можем да се поздравим с това, че нашият кандидат надделя", каза още той. 

Последвайте ни и в google news бутон