Quantcast
Хр. Мутафчиев: Византийците ни мразят, няма да им стъпим | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Култура

Хр. Мутафчиев: Византийците ни мразят, няма да им стъпим

15 353
 Снимка БГНЕС

Председателят на съюза на артистите Христо Мутафчиев нападна грубо българите, избрали да летуват в Гърция вместо на българското Черноморие. При гостуването си в Нова телевизия тази сутрин 51-годишният актьор зае генерално агресивна позиция спрямо южната ни съседка.

"Аз ще почивам на българското Черноморие и ще подкрепя българския туризъм. Не защото съм шовинист. Ще го подкрепя за сметка на византийците, които ни мразят и в червата и са готови не само да ни излъжат, ами да ни купят и да ни продадат на майките си - заяви Мутафчиев. - Властта направи достатъчно и за тези, които ще почиват в Гърция. Защото парите, които получиха половината от тези, които видяхме на другата опашка за Гърция, са хора, на които държавата със сигурност е помогнала заради COVID-19. Получили са пари най-вероятно от държавата, защото семействата им най-вероятно са останали без работа."

Според него проблемите в черноморските ни курорти са преекспонирани и причините те да бъдат масово избягвани от родните туристи се крият другаде.

"Проблемът е с манталитета на българина. Не е нито с природата, нито с хотелите. Нашите хотели са наистина далеч по-чисти от гръцките. Смея да го твърдя - подчерта Мутафчиев. - Аз почивам редовно на едно и също място вече пета година със семейството си. И досега за миг не съм се оплакал. Бил съм и в Гърция. Няма да им стъпим. Знаете ли, че една ваша колежка от телевизията bTV сутринта рано-рано каза: "Времето е прекрасно към края на седмицата. Готови сме да тръгваме за Гърция. От телевизора един човек, на който може и да му е платено, да рекламира Гърция!"

В студиото присъства и Борислав Хаджиев от асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите. Той отрече целта на бранша това лято да е привличане на възможно най-много български туристи по патриотични подбуди.

"Под строй няма как да стане. Ние това, което искаме да постигнем с колегите, е да стимулираме хората да преоткрият България. Защото ние разполагаме с наистина чудесна природа, а услугите ни са на достатъчно високо ниво. И в ситуация, в която сме поставени - на извънредно положение, което застрашава целия сезон, ние даваме всичко от себе си, за да подобрим услугата", обясни Хаджиев.

Отношение по темата взе и журналистът Лияна Панделиева, която също гостува в предаването.

"По баща аз съм от Поморие, така че там аз съм у дома. Когато аз отивам на Черно море, аз се прибирам у дома. А е голяма разликата дали някой иска да отиде на почивка, или се прибира вкъщи. Независимо дали тази къща е част от семейната му история, или е купена - посочи тя. - Основният проблем е, че ако говорим за море, защото очевидно у нас от гледна точка на почивката тя се изчерпва само с море и други части на България сякаш не съществуват, говорим за две отделни губернии - едното е хотелска услуга и настаняване, а другото е плажове. Не може институциите да казват: "Ще ви бъде безплатно това, ще ви бъде безплатно онова." А човек отива на плажа и му казват, че кафето е 8 лв., интернет струва 5 лв., чадърът е безплатен, обаче шалтето струва 10 лв. Тези дребни номера обиждат от толкова много години, че човек казва: "Не ви ща номерата! Аз ще отида където и да било другаде!" И просто Гърция е най-близо."

Ключови думи:

Христо Мутафчиев, Гърция

Още

Изабела Манолова улавя мигове от задкулисието на изкуството

12.08.2022

ИРИНА ГИГОВА

35
"Булгаргаз" обяви търг за закупуване на втечнен газ

10.08.2022

Обновена

1809
Консервни фабрики с месеци не плащат прасковите на фермерите

10.08.2022

1275