Медия без
политическа реклама

Хекимян: За листата на ГЕРБ-СДС да каже Васил Терзиев

Според кандидата на ГЕРБ "Хубаво е, но не е готово" се отнася за само няколко ремонта в София

28 Септ. 2023Обновена
Антон Хекимян
Илияна Димитрова
Антон Хекимян

В първото си тв интервю Антон Хекимян, кандидат за кмет на ГЕРБ-СДС, по абсурден начин се опита да се оправдае с конкурента си Васил Терзиев.

На въпрос на водещите от БНТ за листата за общински съветници на ГЕРБ и присъствието в нея на трето място на Любомир Минчев - собственик на "Телелинк", свързван с Делян Пеевски, и един от хората от скандалната снимка от 2001 г. на яхтата на наркотрафиканта Иван Тодоров-Доктора заедно с Милен Велчев - тогава финансов министър, и Мирослав Севлиевски - депутат от НДСВ, Хекимян препрати към Терзиев. Когато тази снимка стана публична, предизвика голям трус в НДСВ. Бойко Борисов  беше главен секретар на МВР и в знак на протест срещу връзките на Милен Велчев и Севлиевски подаде оставка. След това твърдеше, че Симеон Сакскобургготски го натиснал да се извини на Велчев, за да не се разпадне управлението. 

"Запознат съм с хората в листата на ГЕРБ-СДС. Запознат съм и с кандидатите за районни кметове. Тъй като към г-н Минчев, виждам, че също започна кампания, обвинения, показват се снимки, доколкото съм запознат, е бил съдружник на Васил Терзиев в няколко бизнеса. Виждам, че голямата атака срещу г-н Минчев идва от кръгове, близки до г-н Терзиев. Сигурен съм, че г-н Терзиев може да обясни много по-добре за миналото на г-н Минчев.". Така Хекимян прехвърли отговорността за присъствието на Минчев в листата на ГЕРБ към Васил Терзиев, кандидата на ПП-ДБ-"Спаси София".

Йорданка Фандъкова е успешен кмет на София, каза Хекимян. Той добави, че ироничните определения "Ремонт на ремонта" и "Хубаво е, но не е готово" се отнасяли само за няколко ремонта и че останалите били достатъчно качествени, но не ги посочи. "Искам да променя това мислене на хората за ремонтите в София, защото фокусирането върху няколко ключови ремонта ни прави слепи за всичко останало", коментира доскорошният шеф на новините на bTV. Кандидатът на партията на Бойко Борисов няколко пъти каза, че липсата на правила при строителството било един от проблемите на управлението досега и че той смятал да реши този проблем, ако стане кмет.

Хекимян се похвали още, че винаги е бил независим журналист и че до последния момент останал такъв. В същото време каза, че не е бил избран в последния момент от Бойко Борисов за кандидат за кмет. "Получих обаждане от Бойко Борисов. Разбрах каква е целта и предложението, след което имахме среща. Поисках време да помисля, междувременно се запознах и попитах като журналист за всички детайли, които ще съпътстват една подобна кандидатура", поясни Хекимян и допълни, че е получил уверение, че ще има пълната свобода да работи с екипа, който той избере.   "Какви разговори са водени, преди да ми предложат, не знам. Отношенията ми с Бойко Борисов са професионални. Познавам го в качеството на репортер, имам десетки интервюта с него. Всеки един човек, който е обективен и помни историята, ще знае, че аз съм човекът, който е задавал най-неудобните въпроси на Бойко Борисов, показвал съм най-много негови карикатури", отбеляза още бившият журналист.

Хекимян заяви още, че като водач на листата на ГЕРБ-СДС за общинския съвет смята да остане пълни четири години в СОС и не приема участието си в местните избори като трамплин за други постове. Той се сравни с Васил Терзиев, който не е водач на кандидатите за общински съветници на ПП-ДБ и "Спаси София". Терзиев вече поясни, че предпочита да заложи на "всичко или нищо" и че, ако не бъде избран за кмет, ще се занимава с друга обществена дейност.     

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата