facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

ГЕРБ се отметна от заканите си за импийчмънт на Радев

Ние сме демократична партия, обясни Томислав Дончев разнобоя сред управляващите по темата
Обновена
6559
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Томислав Дончев

Вероятно стреснати, че се отишли твърде далеч с намеците, че са готови да отстранят президента Румен Радев от поста му, днес от ГЕРБ обявиха, че няма да инициират процедура по импийчмънт. Решението е било взето на извънредно заседание на Изпълнителната комисия – висшият оперативен орган на партията.

„Ние не желаем да има напрежение или война между институциите. България има нужда от нормално работещи институции. Не желаем да инвестираме в политическо противопоставяне и не искаме да допринасяме за разделението в обществото”, аргументира отстъплението вицепремиерът Томислав Дончев.

ИСТОРИЯТА

На 4 февруари президентът направи „обръщение към народа”, в което обяви, че снема доверието си от правителството, защото го смята за отговорно за „острата криза в нашето общество”.

От ГЕРБ реагираха яростно - дадоха да се разбере, че са готови да отстранят Радев от поста му, ако се установи, че има такова основание в очакваното решение на Конституционния съд по питането на главния прокурор Иван Гешев за имунитета на президента. В такъв смисъл беше изказването на депутата от ГЕРБ Георги Марков, което той направи от името на партията от парламентарната трибуна.

„Импийчмънтът няма да напълни язовирите или хладилниците на хората, нито ще вдигне пенсиите. Най-много да напълни площадите и да доведе до окончателен крах на управлението”, коментира държавният глава реакцията на управляващите.

ОТСТЪПЛЕНИЕТО

От думите на Томислав Дончев сега изведнъж излезе, че изказването на Георги Марков е било едва ли не негово лично мнение.

„Позицията на Марков е преди решението на Изпълнителната комисия. Противно на това, което чувате, ние сме демократична партия, в която често има различни мнения, спорим и това е нормално”, обясни вицепремиерът.

 

Изявление на членове на ИК на ГЕРБ

Posted by Политическа Партия ГЕРБ on Friday, February 7, 2020

„Войната между институциите не беше по наша инициатива, но нямаше как да не отговорим на предизвикателството. В никакъв случай не смятаме, че това е от полза за България и разчитаме на разумен подход от всички, които са получили доверието на хората да ги представляват в рамките на техните конституционни правомощия”, допълни полупредизвикателно, полупомирително шефът на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова.

Що се отнася до възможността да се "напълнят площадите", за която спомена Радев, управляващите коментираха, че всеки български гражданин има правото да протестира в рамките на закона.

64

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Вицепремиерът Дончев: Няма да се поколебаем за по-строги мерки

31.03.2020

1214 17
МВР ще проверява всички доброволци

29.03.2020

Обновена

2423 19
Властта на Борисов вече е безконтролна

28.03.2020

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

12458 10

Коментари

Страници

urupuchi

Иии начи, таман обещаха да ни купят колело и сега - да, ама друг път. 

Интервал

Хаха, е за к'во беше тая логорея срещу президент Радев през последните дни? Явно, просто групировката няма с какво да опонира, а за нормално работещи институции е по-добре да не споменават, че и в тяхното управление са само на хартия или в нормално работещите медии. ? 
Продължава да е неясно с какво точно се занимава вицепремиер Томи и защо. Ясно е, че повереният му ресор е пълна скръб.

Джиджи

За "нормално работещите медии" – ???

вила

Е Томчо за 10 години отчете 2 милиарда и половина лева за електронно управление и... нищо, само дето са нагушени калинките. Бойчето е баша им

3NT
снимка на 3NT

Ами демонстрираха  коравост и потвъждАване легендата че чорапя е на бсп,които са силно про американски.

g_ringo

Кисело е гроздето, нали ?!

Диагностик
Интервал

Диагнозий, пак сватбарски изстрел ? Очевидно, работиш за пик*ивия сайт.
Отново - имаш ли право на собствено мнение и в състояние ли си да публикуваш нещо по темата?
От научен интерес питам.

вила

Научно лечебен интерес на психиатър

3NT
снимка на 3NT

аа бедняга чорапя...що комисонии взе за нарязаната авиационна техника....думи нямам. ама така е в бантустана  вместо ф затвора  я президент я минпред.

Guro Gurov

Що бе, пробвайте, Гошо тантелата нали обеща уж.

Васик

Бръщолевенията на никой от Герб нямат никакъв смисъл, но поне в изказването на Дончев няма псувни и ругатни към журналистите, както напоследък обичат да правят Борисов и Александър Йорданов.

Джиджи

но поне в изказването на Дончев няма псувни и ругатни към журналистите

Томислав Дончев остава единственият нормален в тая компания ?

 

Как го прави обаче, и аз не знам ... ??

Magi

Аз мисля , че единственият читав е министъра н здравеопазването, а и аз се чудя какво прави там в тая компания.

Хулиган

И сега, какво?

Калинките се сетиха, че след Радев идва Йотова.

Или се стреснаха, че даже в гербавата сладкарница tribune.bg Радев събира 82 процента одобрение срещу 18 за Боко при близо 60 хиляди гласували.

А най-вероятно кукловодите са им набили канчето...

http://www.drago.info/index.php/2017/12/22/parlame...

Интервал

Хах, Хулиган, не бях попадал на тая захаросана версия на пик*ивия сайт. ?
Къде е това гласуване, че не го намерих, да добавя скромен принос към резултата, преди да са го коригирали?

Хулиган

Интервале, аз го отрих тук:

https://www.facebook.com/bgtribune/posts/276442475...

Зарежда по-бавно, трябва да се изчакат поне 10-ина секунди.

След гласуване се появява резултатът.

Продължава да е плачевен за ГерП...

Интервал

Хулиган, ?

АдМин

Хулиганче, ??

Shaaban_bin_Robert
снимка на Shaaban_bin_Robert

Значи силният седесарски, пардон, герберски шут се оказа шут  във въздуха.

Интервал

Точно, като коментар на ДиагнозиЙ.  ?  Дали, не им спускат инструкциЙ от едно и също място?

Джиджи

https://pik.bg/%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BA%D1%80%D0%B...

То туй – добре. ?

 

Ама как точно Костя Копейкин се оказа съратник на българския президент? ??

вила

Санитари, де е Николайчо дето приказва от името на ДС, опс, на Шайката по АТодаров, девойко... 

dral4i

Хубаво е първо да скочиш и тогава да викаш "хоп". Щото сегашната ситуация на гербаджии оставя едно усещане за... импотентност. 

Интервал

Ние сме демократична партия, обясни Томислав Дончев

Хубаво е, вицето Томи, да обяснява по-подробно и по-напоително, че на първи, а и на втори поглед, не личи да са демократична, още по-малко партия. Най си личи престъпна групировка с банкянски главатар, яхнала държавата и "нормално" работещите институции/медии.
КОЙ е държавата, ако не Той?  ?

dral4i

В една престъпна групировка е задължително главатаря да има престъпен ум. При Той определено липсва втората думичка от словосъчетанието "престъпен ум". И те така ставаш за посмешище и пускаш някой да пелтечи пред медиите и да ръси глупотевини за пред 80-те %.

Интервал

Ех, признавам, тук донякъде ме хвана на тясно ?  Все пак, предвид нивото на далаверите и кражбите, наличието на престъпен ум не е задължително, от моя гледна точка.
Обикновена наглост, лицемерие и пълно отсъствие на съвест, са напълно достатъчни.
 

opa4

"Противно на това, което чувате, ние сме демократична партия, в която често има различни мнения, спорим и това е нормално"

 

Доста смешен виц. Вероятно единственото, по което спорят е дали веднага или незабавно да се хвърлят на амбразурата,  защитавайки поредната просташка изцепка на лидера си.

muncho1876

    Вчера, Той каза: "Нито една страна, която е в еврозоната, не е по-зле от нас". Използвайки ни като критерий (benchmark) за сравнение, Той не се сеща, че по всички социологически изследвания сме на последно място в ЕС по доходи?!  Не очаквайте логични изявления и действия, различни от инструкциите на "големите началници".

F1

Стара българска приказка "колкото повече бъркаш лайната повече миришат''. А лайна с фадрома да ги ринеш. С всеки ден все по-нови и нови. Тръгнат ли да свалят Радев ще се вдигне врява до Господа. Дори и да свалят Президента, гробарите ще се самоубият. Бойко е хитър, нашока глупавата герберастка паплач. Не може да му се отрече, усеща кога да включи задна.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×