facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

ГЕРБ се опитва да потопи скандала във Видин с нови членове

Според Томислав Дончев нямало нищо драматично 50-ина партийци да хвърлят книжките си
Обновена
2 143

В опит да покаже, че няма проблем с партийната организация във Видин, която напуснаха около 50-ина членове, от ГЕРБ обявиха, че са били приети 234 души по време на партийно събрание в крайдунавския град в сряда. Преди две седмици партийните си книжки хвърлиха знакови имена във видинската структура на управляващата партия, сред които и бившият кмет Огнян Ценков.

Партийните книжки на новите членове са били връчени от представителите на централното ръководство (Изпълнителната комисия на ГЕРБ) Томислав Дончев и Красимир Велчев.

"Добре дошли в най-добрия отбор на политическата сцена, който прекара България през една криза, ще я прекара и през тази с минимум щети“, казал Дончев на новите партийци. Според нето нямало "нищо драматично в напускането на някои членове на местната структура". "Това се случва в политиката. Това е демокрацията. Ние трябва да мислим поне 15 години напред. Затова и съм радостен от многото млади хора, станали част от отбора на ГЕРБ-Видин", успокоил Дончев, пише в съобщението на партийния пресцентър.

"Преди 14 години създадохме ГЕРБ и се радвам, че и днес има толкова много желаещи да членуват в партията. Това означава, че водим устойчива политика и тя е насочена към хората", казал от своя страна Красимир Велчев.

За областния координатор Владимир Тошев, заради несъгласие с когото твърдят, че са напуснали повечето членове, новоприетите доказват, че партийната организация е сплотена.

Напусналият бивш кмет на Видин Огнян Ценков вече обяви пред "Сега", че би участвал в политически проект на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов.

Преди ден стана ясно, че проблеми има и в организацията на ГЕРБ в Плевен. Там партийци изпратиха писмо до лидера и премиер Бойко Борисов, в което заявяват, че областният координатор Мирослав Петров води задкулисни игри с БСП.

В Плевен днес ще се състои работно съвещание на Областното ръководство на ГЕРБ, съобщиха от партията.

В работата му ще участват и представители на ръководството. Форумът е насрочен за 18.00 часа в офиса на ГЕРБ в сградата на Регионалната библиотека "Христо Смирненски" в Плевен.

Областното ръководство на ГЕРБ ще даде пресконференция от 18.30 часа, се посочва в съобщението.

6

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

10 причини за незабавна оставка на целия кабинет

15.07.2020

Екип на Сега

644 4
Борисов поиска оставките на Горанов, Маринов и Караниколов

15.07.2020

ТАНЯ ПЕТКОВА

6769 93
ГЕРБ: Лидерите на гражданските протести са тинята на обществото

15.07.2020

Обновена

14596 86

Коментари

geni1

"Добре дошли в най-добрия отбор на политическата сцена, който прекара България през една криза, ще я прекара и през тази с минимум щети“, казал Дончев на новите партийци.

Правилно ПРЕКАРАХТЕ БЪЛГАРИЯ !

 

ЩЕ ВИ ПОЗВОЛИМ ЛИ ПАК ?

nebenebe

Томчо се изпече в лъжите.  Що не е днес с идола си в Габрово? Да не го попържат ли?

Мето от Факултето

Решението на ГЕРБ обаче поставя двете задачи като успоредни и едновременни. То предполага изолирането и отстраняването на реакционните елементи като необходимо условие за успеха на партията.

 

Ние поддържаме и днес становището за партийното единство,ако отцепниците го отхвърлят - много им здраве! Ще дойде един ден,когато те ще се валят в краката на българския пролетарят - такъв ще бъде финалът.😁🤘

The Rowdy American
снимка на The Rowdy American

Интересно - на снимката единият е с маска, а другият е без маска.

Какво е "партийна книжка"?

Благодаря.

nebenebe

Донякъде индулгенция.

......................

Момчурлякът ще кажеш че е от хитлерюгенд. Пардон, ГЕРБ - камцамол. Отрано се ориентирал. Препоръки има ли?

KTP

ГЕРБ почнаха да приемат вече и деца от прогимназията... зер по-големите изобщо не им вярват вече. Ще дойде момент да раздават партийни книжки по детските градини, и пак никой няма да ги взема. Така преминава световната слава... съвсем неусетно 

Влез или се регистрирай за да коментираш