facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Местните бунтове в ГЕРБ обхванаха и Плевен

Изпълнителната комисия на партията ще гаси напрежението утре
Обновена
12 739

Отворено писмо до председателя на ГЕРБ Бойко Борисов изпратиха лидери на общинското ръководство на партията в Плевен, съобщи "Посредник". То е за проблеми с областния координатор на ГЕРБ - Мирослав Петров, който е и областен управител. Петров беше назначен начело на областната партийна структура в навечерието на местни избори миналата година, на които се яви като кандидат-кмет.

В писмото се твърди, че Петров е упражнявал натиск върху общинските съветници на ГЕРБ за съвместна работа с БСП и последователна работа срещу общинското ръководство на партията. 

Това е втората структура в ГЕРБ, която се разбунтува през последните месеци - в края на май трусове имаше и в ГЕРБ-Видин.

Областното ръководство на ГЕРБ-Плевен се кани да отвърне на удара утре. Малко след излизане на инфомацията за разкола след плевенските гербери стана ясно, че областните шефове ще проведат утре вечер работно съвещание с хора от Изпълнителната комисия на партията, което ще се състои в сградата на библиотека „Христо Смирненски”-Плевен.


Ето пълният текст на отвореното писмо.
Г-н Борисов,
Обръщаме се към Вас, за да Ви уведомим, че за пореден път Ви заблуждават за ситуацията в Плевенската структура на партията, която оглавявате.
От назначаването на новия областен координатор вътрешнопартийният живот върви от лошо към по-лошо. След местните избори през 2019г. общинските съветници от ГЕРБ, под бруталния натиск на Областния координатор, започват да губят качеството си на източник на политики, кореспондиращи с принципите на партията. Задкулисието в партията достигна своя връх. Всички решения на Областния координатор относно местната структура и поведението в Общинския съвет се взимат на тъмно, след консултации с представителите на БСП и ВМРО в града.
За да не бъдем голословни, ще приведем няколко драстични примера:
1.     През месец март, в съглашение със своите приятели от БСП и ВМРО,  г-н Петров направи опит за смяна на Председателя на ОС от ПП ГЕРБ в полза на избор на председател от БСП. За наша радост, опитът се провали, но само защото двамата претенденти са несравними величини и на повторното гласуване колегите от повечето групи в Общинския съвет проявиха здрав разум.
2.     Говорейки от Ваше име, г-н Петров последователно упражнява натиск върху общинските съветници за консолидация с БСП срещу десния кмет на Плевен, в отговор на жеста на кандидата за кмет на Плевен от БСП, който декларира подкрепа за нашия кандидат на втория тур (което реално не се случи).
3.     Областният координатор оказва постоянен натиск върху общинските съветници да не изразяват мнения и вземат решения, които не са в угода на БСП, независимо от обществения интерес.
4.     Настройва кметовете на малките населени места, издигнати от ПП ГЕРБ и спечелили местните избори, срещу общинските съветници и общинското ръководство.
5.     Оказва натиск върху общинските съветници и общинското ръководство да не участват в листата на ПП ГЕРБ за парламентарните избори през 2021 г., защото вижда в тях заплаха.
6.     Спрени са всички партийни инициативи, защото той не може да организира хора, а благовидният претекст е „липса на средства“.
7.     За всички решения на г-н Петров ние научаваме от местните партийни централи на БСП и ВМРО, включително и за предстоящ удар по Общинското ръководство и общинските съветници, които не играят по неговата свирка.
8.     Непрекъснато се уронват честта и достойнството на общинското ръководство и общинските съветници, които, както се оказва, последни научават за намеренията на г-н Петров спрямо тях.
В резултат на нелогичното поведение на г-н Петров, в центъра на което е собственото му его и близките му контакти с горепосочените местни централи на БСП и ВМРО, както и на подчертано враждебното му отношение към утвърдените в досегашната история на партията местни активисти и явното желание за реваншизъм, е изгубено доверието на младите, образованите, интелигенцията в града, което не може да не ни притеснява.
Последната заплаха на г-н Мирослав Петров е, че на пресконференция ще свали доверието си от нас. Въпросът е с какво самочувствие човек, дошъл преди две години в организация, която други са градили с толкова труд и упорство от създаването й, човек, който руши, а не съгражда, се осмелява да прави такива изказвания. Не той от нас, а ние сваляме доверието си от него, доверие, което той така и не можа да заслужи.
Във връзка с горното, Ви призоваваме да не се доверявате на едностранчивата и изкривена информация, която г-н Петров предава на централата на ПП ГЕРБ, а да изслушате нашите доводи, които, между другото, бяха споделени още преди местните избори и се потвърдиха след тях, че г-н Петров не е в състояние да оглавява структура".
Писмото е подписано от 9 души:
1.     Петя Василева – Председател на Общинската организация на ПП ГЕРБ и зам.- председател на ОбС – Плевен
2.     Владислав Монов – Секретар на Общинската организация и общински съветник
3.     Мартин Митев – Председател на ОбС - Плевен
4.     Д-р Йордан Георгиев – член на Общинското ръководство и общински съветник
5.     Христослав Михайлов – член на Общинското ръководство и общински съветник
6.     Веселка Лилова – Председател на общинската организация на ЖГЕРБ и общински съветник
7.     Йордан Грижов – бивш областен координатор на Младежи ГЕРБ и общински съветник
8.     Цветелин Горанов – общински съветник
9.     Пламен Бешков – член на Общинското ръководство и кмет на с. Дисевица
От членовете на Общински съвет - Плевен от групата на ГЕРБ в настоящия мандат в този списък не присъстват Валентина Вълчанова и Генади Динков.

Няколко часа по-късно дейно в сюжета се включи и БСП. Общинските съветници на партията също сътвориха декларация, с която се разграничиха от случващото се в партията на Бойко Борисов. "Няма как да не възразим срещу намерението на част от общинските съветници на ГЕРБ – Плевен, да се опитват да решават вътрешнопартийните си проблеми на „гърба” на партия, която е член на друго политическо семейство. Смехотворни са тезите, „развити” в съответното „отворено писмо”. От тях се прави опит за внушение, че БСП дирижира вътрешнопартийния и организационен живот на друга политическа структура. Считаме, че би било повече от нормално съветниците на ПП ГЕРБ да положат повече усилия за разрешаване натрупаните тежки социални и икономически проблеми на плевенските граждани, а не да занимават плевенската общественост с вътрешно- партийните си неудачи", декларираха социалистите. 

Още по темата: 
 

 

Ключови думи:

ГЕРБ, Плевен, бунт
28

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Спестяванията на партиите се стопиха покрай орязаната субсидия

01.07.2020

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

338 6
Поредният проектозакон за траурната дейност се очаква до седмици

01.07.2020

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

299 2
ГЕРБ затвърди създаването на паралелната НСО

01.07.2020

Обновена

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

688 4

Коментари

скайспирит

Под съседна статия предположих, че едни 20%  са разпределени в тефтерче. На всички стана ясно какви пари влизат в София, а за местните партийни кадри остават дребните трохи.

Е, хората май повече не искат да работят за Партията срещу благодарност и да се снимат с Вожда ф Сураттефтеря. Още повече, че го няма Цецо - голямата Негова страхуваща бухалка.  😁 

Сладур

Демокрация в действие...за пример е ГЕРБ...засега. Но без Бойко  Велики са нула, кръгла.

3biri

Част от помагачите са зад граница, друга част са в ареста, щото не помагат достатъчно, баницата става все по-малка, а баницофилите стават все повече.

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

От писмото е видно, че това не е бунт на идеологическа основа, защото герп нямат идеология. Не е и на политическа, защото не става дума за политики. Това е битка между мухи-месарки за сужуци и пълнене на гушки. Няма да се учуя ако в тая работа има и тлъст цветанов пръст

Weiß

в тая работа има и тлъст цветанов пръст

Дискриминиран цветен пръст. 

Дали това не са симптоми на втората вълна на пандемията?

Wolf ACE

Ся, видимо почват да пресеквата благата за преразпределение на местно ниво...

Нали не се заблуждаваме, че става дума за борба на принципи и идеи?

щото такива в ОПГ ГеЕРБ нема!

 

ПП - Той Дани по-горе е казал почти същото...

Сироко Леванти

Г-н Борисов,
Обръщаме се към Вас, за да Ви уведомим, че за пореден път Ви заблуждават за ситуацията в Плевенската структура на партията, която оглавявате.

Както се казваше едно време, "другарят Живков е подведен"

Сироко Леванти

утвърдените в досегашната история на партията местни активисти

Йеее... АБПФК.

Nashenec

Някой да си спомня от историята какво е станало в БКП след 10 г. власт в България след 44 г.? Нещо да си спомняте за Вълко Червенков и за  идването на власт на Тодор Живков?

Някой да си спомня за СДС след 10 г. власт? Колко време им трябваше да почнат да се люспят?

Някой да си спомня нещо за царистите? Взеха властта и какво стана с партията им?

При ГЕРБ е същото. И наближават срокът от 10 г. управление. И Цецо го изхвърлиха, но той си прави партия. Така че какво е чудите - като се махнат едни храненици и се сложат нови дали няма да има недоволни?

 

Емил Станоев

Абе явно се бунтуват поради липса на пари  за тях ,от заграбеното ...

Калпазанче

Хидрата е гладна! В центъро и по места! Сичко гушат малка група върхушка на  шайката, а дажбата за "партийни" активисти се топи като ланския сняг.  Те така!

Минувача
снимка на Минувача

Подобна ферментация бълбука и в БСП, особено в ръководството. Не са особено мъдри партийните лидери и близките им в ръководството. 

sikoma

Ти ни разкажи в ГЕРБ какво става, все пак вътрешен човек си, а и статията е за ГЕРБ. И скоро не си ни пускал линк от ПИК.

Evasion

Цве го нема и си личи...

Efraim Efraimov

Ехааа... други ден - на Черешова задушница - третини 😁

Epikur

 

  Защо така започват ?  "Г-н Борисов..." Къде е думичката "Уважаеми" ?  Означава ли това нервност в редиците?  Просто задавам въпрос, нищо друго. Защото за мен лично, обръщението към него отдавна трябваше да е :  Гражданино, Борисов...

atlantis

👍👍👍

nebenebe

Еее, това си е черна неблагодарност. Набутали ги за съветници да гребат от каймака, и пак недоволни. Правете заменки, бе будали. Утре ще ви бият шута. Я ги глей ти! На старата пушка акъл ще дават.

Скрудж

КЕФ! ПП ГЕРБ се разпада, Бойко пада, Цветанов прави нова партия с "люспите", Нинова става премиер, а Радев е отново президент. 

binich

Скрудже, това в следобедния ли си сън го видя? 

Скрудж

Мдааа! И когато се събудих, рубашката ми беше мокра, а на дисплея на телефона се беше появил тапет на Путин☺️

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Областният играе с БСП срещу десния безпартиен кмет.

Класика.

Изпълнява волята на назначилия го Боко.

 

А във форума бесепари и гербари се кюскат немилосърдно.

Когато е на принципна основа е добре.

Когато не могат да се разберат коя партия е по-убава, ми иде да ги посъветвам да пишат писмо на султана.

rorik

==

Nashenec

Някой да си спомня от историята какво е станало в БКП след 10 г. власт в България след 44 г.? Нещо да си спомняте за Вълко Червенков и за  идването на власт на Тодор Живков?

==

Къде пропусна  БСП?

Не си ли менкаха  гласове с ДПС?

Ами Атака  чия люспа е?

А такива винаги е имало във всяка партия , дето са с тая партия дето е на власт. Ами партийци . Те друго не могат да работят освен да са партийни секретари . Справка кака Корни. БСП - СДС- БСП.

Та дори и Баце. - БКП - ГЕРБ.

А ония от Видин . Там си е зле отсекъде. Младите ги няма. Старите си знаят БКП - БСП . Каквато и партия да се пръкне хората все ще са свързани  с БСП.

 

Минувача
снимка на Минувача

Изпълнителното бюро на БСП е взело решение да свика Националния съвет на партията на 13 юни 2020 г. от 11 ч.

 

Калпазанче

Мравки

 Ужас. Мравки сред калинки! 

Май разпада се дружинка... 

Компромати, прокурори, 

все във банкянските двори! 

Кокалът го няма вече

и реката ги повлече. 

Пояс няма, ни въже, 

хала блъска към дере! 

15.08.2013 

Кире

Без Цецо е така. 

atlantis

Ъкъ! С Цецо е така!  Гражданина Борисв от буратиновия нос не вижда стария интригант Цветанов. Може и да се досеща, след оправдателното прокороско недоглеждане, че се е набутал в небрано лозе, но камъка, върху който изгради църквата си, се е търкулна вече. Преди десетина години, Цецо така отвлече цели партийни организации на БСП. Их не му беше трудно, защото заедно с любимото си приятече Веско Маринов усърдно работеше за партията майка. След достатъчно натрупан опит и спечелване на доверието на хиляди хора от ппо-тата, реши, че идва неговия ред, но заложи на идиот в класическия смисъл на думата. Сега прилага стария модел, но самосиндикално,  като се самоиздига за вожд и учител, защото вече има създаена, неопетнена от никакви прокурори, рептация.

soika prismehulka

460 mилиона лева ще бедат инвестирани в ъв ВИК мрежата в БУРГАС.А ПЛЕВЕН сега ,за наказане ,ще мре от жега и жажда щото не слуша този който раздава парите.а оня в БУРГС е зам пред на Греб,както и оная в СОфа

Влез или се регистрирай за да коментираш

×