Медия без
политическа реклама

Джипът от катастрофата в Пловдив е летял с 200 км/ч

Вътрешният министър Калин Стоянов обяви, че ще поиска драстичен скок на глобите за нарушители на пътя

14 Май 2024
Това е част от разцепилия се при ударите в дървета джип
БНТ
Това е част от разцепилия се при ударите в дървета джип

Вътрешният министър Калин Стоянов обяви, че джипът от ужасяващата катастрофа в Пловдив, при която загинаха момче и момиче, а други двама са с опасност за живота в болница, се е движил с 200 км/ч.

Той заяви пред журналисти в Полски Тръмбеш и, че ще предложи драстичен скок на глобите за нарушителите на пътя. Според Калин Стоянов по-често трябва да се прилага и санкцията отнемане на свидетелство за управление на моторно превозно средство.

"Аз не знам защо следва да коментираме версии като виждаме две дървета и мощен автомобил, разцепен на две. Това говори само едно - за изключително висока скорост. Според мен този автомобил се е движел може би с 200 км. в час", каза още министърът и добави, че .до 4-5 месеца камерите на тол системата ще мерят средна скорост по пътищата.

Анализ на МВР от последните няколко месеца сочи, че последните тежки пътнотранспортни произшествия са дело на млади шофьори, които са самокатастрофирали, каза още той.

Автомобилът, който причини тежката катастрофа на булевард "Руски" в Пловдив, се е движил с над 150 км в час. Камерите на общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта" към община Пловдив са заснели движението му, съобщи в същото време Георги Стоилов, шеф на фирмата пред bTV.

Според изчисления на експертите от общинската фирма колата се е движила с изключително висока скорост - над 150 км. Записите са предадени на полицията. От общинското предприятие планират да сложат допълнителни камери, които да намалят тежките катастрофи на булеварда.

Борбата за живота на двамата пострадали продължава. По-тежко е състоянието на 22-годишното момиче.

По информация на NOVA младежите от тежката катастрофа играли карти до късно. В момента на инцидента те се прибирали по домовете си. Автомобилът е собственост на столична фирма и бил даден под наем.

Водачът е син на жена, която работи в отдел "Регистрации" на "Пътна полиция" в града под тепетата. Баща му пък работел в Англия. Загиналият шофьор се занимавал с търговия. Той имал общо 16 фиша за 3-те години стаж зад волана. 10 от тях били за маловажни престъпления на пътя, сред които шофиране без обезопасителен колан и причиняване на ПТП заради неспазване на дистанция. Един от фишовете бил за превишена с 21 км/ч скорост на стойност 100 лв.

Ключови думи:

Пловдив, катастрофа

Още по темата