Медия без
политическа реклама

Депутатите извикаха Ахмед Доган в комисията "Росенец"

НСО охранявала почетния председател на ДПС четири месеца годишно в летния му сарай

31 Авг. 2021
Ахмед Доган в градината на летния си сарай в "Росенец"
Ахмед Доган в градината на летния си сарай в "Росенец"

Временната парламентарна комисия "Росенец" реши с 4 гласа "за" и един "против" да извика на изслушване почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Той ще трябва да отговори дали летния му сарай на нос "Чукалята" и постройките към него са законни, предаде БНР.

Председателят на комисията Калоян Янков отбеляза, че в периода от 2016 до 2020 г. Доган е пребивавал в имението си в парк "Росенец" преди да има разрешение за ползване. По думите му не са плащани и данъци.

"Установихме, че от 18 обекта само 4 имат разрешение за строеж. Един от тях има разрешение за ползване, а всички останали нямат никакви документи - нито разрешение за ползване, нито за строителство. Там се е строяло незаконно в изключително големи мащаби. Има триетажни къщи, които са на морския бряг. Те са изцяло незаконни. Няма и документи за строежа на кея", обясни Янков. 

Базата в парк "Росенец" е била ползвана по четири месеца годишно от 2016 до 2020-та от Доган. В този период той е бил охранява от НСО, но липсва информация за основанията за застрашеност, съобщи още Калоян Янков. Тази информация е изнесъл пред депутатите началникът на НСО ген. Емил Тонев, чието изслушване бе закрито за медии. Не е била представена справка колко е струвала охраната на Доган

На заседанието на комисията днес бяха изслушани още областният управител на Бургас Мария Кънева, както и началникът на Дирекцията за национален строителен контрол архитект Влади Калинов. От ДПС определиха това като "предизборно шоу".  "Заседанието е едно предизборно шоу на колегите, които на гърба на господин Доган искат да станат пак депутати. Пожелавам им далеч да стигнат", заяви депутатът Хамид Хамид.

В община Бургас няма получавани сигнали за незаконното строителство на къщи и други постройки покрай летния сарай на Ахмед Доган в Росенец.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата