Quantcast
Човек на ДПС купи евтино имот от любимото на Борисов ловно стопанство | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Човек на ДПС купи евтино имот от любимото на Борисов ловно стопанство

Фирмата-купувач от 5 години плаща наем на ДЛС "Паламара" за същия терен
15 910
През 2014 г. премиерът Бойко Борисов присъства на тържества в с. Венец по случай обрязването на внуците на шефа в СИДП-Шумен Бейзат Яхя. На снимката е и бизнесменът Валентин Златев - близък приятел на Яхя, и стопанин на ловно стопанство "Паламара"

Общински съветник от ДПС в шуменския град Каолиново купи изключително изгодно апетитен имот на държавното ловно стопанство "Паламара". Фирмата "Еколес Венец" ЕООД на Бейзат Феим е единствената, която е подала оферта за парцел от 12 дка в с. Венец, върху който са построени три масивни сгради с обща площ 842 кв. м. Предложената цена е 83 200 лв., съобщиха за "Сега" от областната управа на Шумен, която е собственик на имота, даден за ползване на ловното предприятие "Паламара".

Въпреки че публичният търг за продажбата на терена ведно със сградите се проведе преди близо 2 месеца, все още не е официално публикуван протоколът с избора на печелившата оферта. Както "Сега" писа, около процедурата има редица съмнения, които само се затвърждават, след като стана ясно, че купувачът е човек на ДПС.

Такъв е и председателят на управителния съвет на Североизточното държавно предприятие, под чиято шапка е "Паламара" - Бейзат Яхя. Той е три мандата поред председател на общинския съвет в с. Венец. След местните избори през 2019 г. обаче е изключен от движението за уронване на престижа на партията. Местни жители на селото твърдят, че Яхя е станал твърде близък с ГЕРБ, поради което бил изгонен от ДПС.

На този фон стои въпросът дали цената, на която е продаден имотът заедно със сградите не е твърде ниска. Началната цена беше 81 300 лв. без ДДС, като избраният купувач е предложил само с 2 000 лв. повече. Лицензираният оценител, изготвил оценката, се казва Симеон Бънков. Той също е свързан с шефа в горското Бейзат Яхя, с когото са управители в сдружението "Ловно-рибарско дружество "Паламара". В организацията е и синът на Яхя - Илтер Бейзатов Садъков.

ТЪРГ ПО ПОРЪЧКА

Прелюбопитен факт е, че спечелилата търга фирма - "Еколес Венец", вече владее въпросния имот от 5 години. През 2015 г. тя сключва 10-годишен договор за наем с ловно стопанство "Паламара" за същия терен със сградите в с. "Венец". През годините дружеството печели търгове на ловното предприятие и горското в Шумен за добив на дървесина. Фирмата е регистрирана в края на 2012 г. от Джюнейт Муталиб, който не участва в други търговски дружества.

Седалището на дружеството до 2015 г. е в с. "Венец" - жилище в блок на ул. "Кирил и Методий". Справка на "Сега" в имотния регистър показа, че върху същия апартамент има ипотека на името на Ридван Ибрямов, също от ДПС. Той заема поста на председател на общинския съвет на селото, след като шефът в горското Бейзат Яхя напуска местната община. В същия блок, но в съседния вход пък е регистрирана фирмата на сина на Яхя - "Ил Бе Са" ЕООД.

"Сега" поиска по Закона за достъп до обществена информация протокола от заседанието на Североизточното държавно предприятие - Шумен (СИДП), на което е взето решение за продажба на имота в с. "Венец". Горското отказа да предостави документа с безумния аргумент, че в него се съдържали решения и по други въпроси - сякаш дейността на държавното предприятие е секретна. Вместо това отговориха, че теренът със сградите се продава, защото не се използва за нуждите на "Паламара". От СИДП-Шумен скриха обаче, че той е отдаден под наем за 10 г., поради което действително няма как да се ползва от ловното стопанство.

В същото време докато "Паламара" отдава под наем свои сгради на човек на ДПС, то става наемател за следващите 15 години на 321 кв. м помещение във с. Венец, чийто собственик е функционер на движението на Доган. Наемодателят - фирмата "Б-НАС" ЕООД се притежава от Назиф Ахмед Сейфула, дългогодишен член на ДПС. От 2007 до 2015 г. той също е общински съветник в местната община. Още по-скандално е, че само преди няколко месеца шефът в горското Бейзат Яхя продава на "Б-НАС" пристройка в същата сграда, която "Паламара" наема.

ЛЮБИМО МЯСТО НА ВЛАСТТА

Ловното стопанство "Паламара" и местната община са любимо място за отдих на премиера Бойко Борисов. През годините той е показал, че ловният парк и с. Венец не са му чужди. През 2014 г. беше заснет по време на събор с конни надбягвания и народни борби в селото да седи до настоящия шеф в Горското Бейзат Яхя и бизнесмена Валентин Златев. Поводът за събитието тогава беше обрязването на двамата внуци на Яхя. През 2013 г. пък избухна скандал, след като стана ясно, че военни хеликоптери на няколко пъти са били използвани като въздушни таксита за представители на Министерския съвет. Според справката на военните на 15, 17 и 18 септември 2011 г. хеликоптерите са извършили три полета до района на Шумен. Крайната точка е била държавното ловно стопанство "Паламара".

 

18

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

ГЕРБ и ДПС подкрепиха Елена Йончева срещу себе си в Брюксел

26.11.2020

СВЕТОСЛАВ ТЕРЗИЕВ

22286 17
Младежкото ДПС: Късмет и щастие е да бъдем обучени от Доган

21.11.2020

Обновена

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

857 13
Албумът, подписан предсмъртно от Ленън за убиеца му, отива на търг

21.11.2020

640

Коментари

inventus

Ако някой до сега си е мислил че тия си поделят държавата като бащино наследство  /в което няма нищо лошо стига да се грижат за него като добри стопани/ да знае че се е лъгал. Тия не делят държавата. Тия я грабят като побеснели башибозуци. Разгромиха я и сега я грабят. Проклети да са и до девето коляно хаир да не видят от награбеното!

риболовец 5

   Дано вирус да ги налази!

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Бейзад е дружка на Боце от сикаджийският му период. Според селските легенди отвлечените за откуп лимузини са укривани в Паламара. Според новата митология ,създавана от самия Бейзад,отишъл с цистерна в Лукойл веднага след приватизацията и като се разхождал из завода срещнал непознат. Непознатият преценил че е честен и му дал цистерна бензин без да плаща. След три дни отишъл с парите да му даде дължимото и се оказало че бил самият Златев. Затрогнат от небивалата честност на амиджата почнал да му дава бензин и нафта напред и така станал човек. Как се влиза в НХК без пропуск,как Вальо раздава стока на честна дума тайна велика ест. Оставям да прецените кояжверсия е достоверна. Инак ловните стопанства в района са бащиния на клана Златеви.

vasilevil

Е патериците трябва да се подържат.А иначе цената е колкото за едностайна панелка тука при нас.Ако пък не е подръжката на дпс боку веднага си заминава.

Светозар

"Човек на ДПС купи евтино имот"

Това не е никаква новина - ДПС да си купи нещо за без пари.

Новина щеше да е, ако човек на ДПС (или ГЕРБ - Цецо, Цецка, Пацо, ....) си беше купил имот на пазарни цени.

clavdivss
снимка на clavdivss

Заглавието естествено е остро подвеждащо и не кореспондира с написаното в статията статията.

"След местните избори през 2019 г. обаче е изключен от движението за уронване на престижа на партията. Местни жители на селото твърдят, че Яхя е станал твърде близък с ГЕРБ, поради което бил изгонен от ДПС."

Стоф

Около дпс се поддържа пълно спокойствие. Противоконституционната формация, създадена за да поддържа на власт коя да е производна на мафията произхождаща от бкп, не се споменава по никакъв повод, макар реално да управлява България. Ето защо бсп произвежда първосигнални компромати срещу премиера, като към архи злодея на власт, който също е нейно производно. Посредствен театър на боричкащи се за власт примати.

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Ските му намаза Айсел Руфад. Тя самата има три мандата като зам общински кмет при трима различни кметове. Един неориентиран бесепар,бившо рабфаковче от крадливият тип и гербаджия -мандраджия. Постигна невероятното-всички поръчки лапна ДПС. В крайна сметка се кандидатира и за кмет ,след като Доган я посочил лично за областен на корпорацията за Шуменска област. Но се провали-в смесените райони вотът все още е етнически,от една страна, от друга агите нещо саботират налаганата от Почетния феминизация на листите в последно време. След което айсел проведе чистка -Бейзад е един от поредицата скалпирани.

В крайна сметка зависи дали ще се задържи колко от парите за "магистрали-черно море" ще пренасочи към касата на Сокола, а за това пак зависи от колаборация с ГЕРБ на местно ниво. Тъй като на централно се договарят главните изпълнители,на местна ДПС се опитва да откопчи повече като пробитва подизпълнители и доставчици. Изпбщо-Восток дело тонкое,но ако имаше наистина прокуратура в Делиормана работата щеше да е дебела. Същоте модели са в Разград, Търговище,Силистра,Добрич...

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Дпри ако разгледате общини Несебър ,Поморие,Созопол ще видите същият модел едновременно на колаборация ГЕРБ(или местни мафии) и ДПС,от една страна,от друга безжалостна битка за всяка открадната стотинка. Дори във витрината Бургас сянката на ДПС лесно се вижда.

Просто Сокола е отдавна в бизнеса с усвояването,а и създаде кадрова база. Условно наблюдавам постепенна смяна на третото с четвърто поколение "политици" в корпорацията.

stal

Един от най-важните хора в държавата, премиерът, изглежда, и гледа като селски бияч, застанал на някаква пейка с крака зарити в шлюпки от семки (sic!), и обърнати пвц бутилки от минерална вода, се въргалят в краката му. Mise-en-scène-а няма да коментирам. И събитието, забележете, е свързано с пищаците на внуците на местния рез@к. Evalllllla, mashaaaalah, ashkolsuuuuuuuuum. В определени територии на глобуса биха си разпорили търбуха (преди), или подали оставка (сега), само на базата на тая фотка.

 

Разбира се, по темата няма какво да кажа. Считайте горното за флуд, а също така за kudos към слава, млава, лова, мова, вивагноза етц.

 

p.s. кат си прочетох поста, за грешки, останАх мноо доволен, че така ловко вмъкнах рез@к, та да има за кво да се хванат некои, хем и им е привично.

Ruby Tuesday

Христо Ботев - На прощаване 

...та сърце, майко, не трае. да гледа турчин, че бесней. над бащино ми огнище: там, дето аз съм пораснал. и първо мляко засукал,...

Светозар

„Помните ли как през 2009 г., след като взе властта и се договори с ДПС и Пеефски, Борисов закри Министерството на бедствията и авариите, където се бях вихрили (ама вихрили да видиш!) Пеефски и Емел Етем. Вместо да разследва далаверите в министерството, Борисов го разформирова, пръсна дейността по други три министерства, кражбите успешно бяха заметени, особено тези в Държавния резерв. И се пропусна една от последните възможности Пеефски да гледа небето на квадратчета. По него време той още си нямаше финансов министър, главен прокурор и лична квота във ВСС.“ – „Из делниците на един луд (26-30 ноември)“, д-р Тони Филипов, 03.10.2018 г. - https://m.offnews.bg/news/Nashite-avtori_2490/Iz-delnitcite-na-edin-lud-26-30-noemvri_693148.html --- Г-н Бойко Борисов: „Имате рядък шанс да ви управляваме с моите колеги“ - 16.05.2020 г.; Г-н Бойко Борисов: „И аз съм прост, и вие сте прости, значи ще се разберем.” - https://offnews.bg/balgaria/bojko-vie-ste-prosti-i-az-sam-prost-zatova-se-razbirame-39086.html

stal

Ruby, беснее най-лошото - банкянски българин. Изчакай само малко, ще се довлече сухореченския плужек, да ни разкаже за тромпета си, а също така, колко е ОК всичко в статията, както и колко зле ще е при червенушките. Мимоходом ще маркира и г-жа лъжа.

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Двамата пак ли ще се дърлите на шора и плужек?

Meto_ot_Interneto

Ruby Tuesday👍

Предводител нa ...

Буби руби едва ли е засукал първо мляко в Бохчалар. Апропо, нещата постепенно ще вървят към реализация на английското предложение от Цариград 1876.

paragraph39

Преди Купувач, трябва да съществува и действа Продавач!

Никой НЕ може да купи, ако никой НЕ продава!

Сиреч, човекът на ДПС, като Купувач, е купил евтино, защото Продавач му го е прода/ва/л евтино!!! ТЧК

 

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Своенето на мамковината като бащиния е най-краткото определение за корупция-развала.

Влез или се регистрирай за да коментираш