Quantcast
Четирима се борят с Корнелия Нинова за лидерското място в БСП | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Четирима се борят с Корнелия Нинова за лидерското място в БСП

3 042
 Илияна Кирилова

Петима влизат в битката за лидерското място в БСП, предаде БГНЕС. Крайният срок за подаване на декларации от кандидатите за председател на Столетницата изтече вчера.

7 кандидати подадоха документи за участие, но двама от тях са отхвърлени, тъй като не отговаряха на изискванията за партиен стаж - 8 години като членове на партията, и 4 години в ръководните й структури.

“Оказа се, че от тези 7 кандидати петима отговарят на изискванията за наличие на партиен стаж и стаж в националните органи на БСП и днес с решение на централната комисия за провеждане на избора тези кандидати бяха регистрирани. Това са Валери Жаблянов, Георги Тодоров, Кирил Добрев, Корнелия Нинова и Красимир Янков”, каза председателят на Централната комисия за провеждане на избора Емил Войнов. Кандидатите, които нямат изисквания стаж, са Галина Василева и Ирина Михайлова Симеонова. 

Самата Корнелия Нинова подаде своите документи на 4 август. 

Войнов подчерта, че предизборната кампания за кандидатите започва на 13 август и ще продължи до 10 септември. На 12 септември те ще се явят на пряк избор пред всички членове на БСП. Самата Нинова вече обяви, че от 12-ти излиза в предизборна кампания. През този период тя ще бъде замествана от заместник-председателя Владимир Москов, който по думите на Нинова е "седем мандата кмет на Гоце Делчев, сега член на комитета на регионите, човек с голям организационен и политически опит".

Още

Заев остава с празни ръце след визитата в София

17.06.2021

Обновена

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ, ТАНЯ ПЕТКОВА

14857
Тошко Йорданов: НАП да провери Владислав Горанов

16.06.2021

13158
"Медиана": ИТН - 24%, ГЕРБ - 21,4%, БСП - 21,3%

16.06.2021

18074