Медия без
политическа реклама

Борисов пак атакува министър Тагарев

Лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов.
Илияна Димитрова
Лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пак атакува военния министър и не спести иронични забележки по негов адрес. Още в края на февруари Борисов и съпредседателят на ДПС Делян Пеевски поискаха оставката на Тагарев заради забавянето на изпращането на БТР-ите за Киев.  Тогава той отказа да подаде оставка с мотива, че няма смисъл да го прави непосредствено преди ротацията на кабинета "Денков-Габриел''.

Пред журналисти в парламента тази сутрин Борисов иронично заяви, че ''днес в МС влиза точка за изпращане на ръкавици, вълнени, с пет пръсти за Украйна, все пак лятото там е по-хладно". "За лятото най-сетне се надяваме Тагарев да прати ръкавиците, защото всичко останало, БТР-ите, дето гласувахме да пратим, още са тук, но поне за юли, август хората ще имат ръкавици", добави Борисов.

Според Тагарев транспортирането на огромна техника, каквато са БТР-ите, отнема месеци, тъй като става въпрос за големи влакови композиции. Разговорите за доставка на 100 БТР-и  започнаха още през юли м.г. Окончателното решение на парламента обаче бе взето през декември заради наложено вето от страна на президента Румен Радев. Що се отнася до ръкавиците, преди време Тагарев каза: Моля ви се, това са несериозни въпроси. 

За преговорите

Относно продължаващите преговори за предстоящата ротация Борисов бе лаконичен. Както много пъти досега, той заяви, че разговорите се водят от Мария Габриел и преговорния екип на ГЕРБ и ПП-ДБ. Борисов каза, че процесът по договаряне на правителство изисква отстъпки и от двете страни. И благодари на ПП-ДБ, че ''толерантно запазват мълчание, докато се разберат или не се разберат''.

В кулоарите на парламента пък съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов каза, че в момента се обсъждат кадровите въпроси.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата