Quantcast

Медия без
политическа реклама

Бивш полицай застреля известния психолог Иван Владимиров

В МВР са подавани сигнали за изострените отношения между двамата съседи

09 Февр. 2023Обновена
Иван Владимиров

Известният психолог Иван Владимиров е убит от свой съсед. Задържаният 52-годишен мъж е обвинен в умишлено убийство, съобщи БНР. Прокуратурата ще иска да бъде оставен за постоянно в ареста.

При първоначалните разговори мъжът, който е бивш полицай, не е отрекъл, че той е извършителят, но тепърва ще трябва да бъде разпитан и в присъствието на адвокат. Задържан е в дома си, там е намерен и пистолетът, с който е убил Владимиров.

Вчера, малко след 22:30 ч., в полицията е получен сигнал за прострелян мъж в жилищна кооперация на ул. "Черковна" в София. По първоначални данни след възникнал скандал между двамата мъже по-възрастният произвел изстрел със законно притежаван пистолет и ранил смъртоносно съседа си.

Задържаният е бил служител на МВР преди 23 години, каза главният секретар на МВР Петър Тодоров пред журналисти. За изострените съседки отношения са подавани сигнали от 2020 г. насам.

Има 12 подадени сигнала, като основната част от тях са от извършителя по отношение на действия на майката на жертвата. Сигналите не са били за насилие, а по битови въпроси - шум, цапане на общите части и други подобни.

"Разпитани са съседи, разпитите продължават и към момента. Няма очевидци. Трупът е намерен от двама съседи, които малко преди това са чули шум. Заварили го на междуетажната площадка и са подали сигнал до 112", каза говорителят на Софийска градска прокуратура Десислава Петрова.

"Задържаният е обвинен за предумишлено убийство, което е наказуемо с лишаване от свобода от 10 до 20 години. Чака се адвокат, за да му бъде предявено. Задържан е с постановление на наблюдаващия прокурор за 72 часа, предстои да бъде предявен иск за постоянното му задържане", каза още Петрова.

В предаването на bTV - "Преди обед" припомниха участие на психолога като седмичен коментатор преди няколко месеца, където той разказва за тормоза от страна на неговия съсед. Владимиров разказва, че е бил заплашван, бившият полицай е заливал вратата му с течности и дори е ударил друг човек по време на общо събрание на входа. Владимиров дори прави коментар в предаването, че, ако един ден бъде убит, извършителят ще е неговият съсед.

Към 19.00 часа пред сградата на МВР граждани се събраха на протест, възмутени, че МВР не е предприело никакви мерки, въпреки оплакванията.

За смъртта на Иван Владимиров съобщи и майка му в емоционален пост в социалните мрежи.

Главният секретар още посочи, че са дадени указания на областните дирекции и районни управления за още по-голямо прецизиране на мотивите, с които гражданите изискват да придобият оръжие. В момента се извършват проверки на вече дадените оръжия.

"Сега" припомня, че друг междусъседски спор също стигна до убийство в края на миналата година. 41-годишният Иво Андреев решил да сложи метална врата, с която да загради част от етажа, на който се намирал апартаментът му. Викнал си и майстори. Неговият съсед Константин Дамов обаче не бил съгласен с промяната. Във фаталния ден  той издебнал съседа си, докато се прибирал. Между двамата избухнал поредният скандал. Тогава Андреев извадил електрошок. “Ти ще ме плашил ли, бе”, казал Дамов и започнал да стреля с незаконен пистолет. След като чула първите изстрели, съпругата на Андреев се показала. Тя е подала сигнала в полицията за престъплението.

Ключови думи:

убийство

Още по темата