Медия без
политическа реклама

Атанасов: Коалицията реши да се проверят всички служби за лоялност

Това щяло да бъде направено чрез програми на съюзници и като част от депутинизацията в държавата

02 Юни 2022
БГНЕС

Всички служители на българските специални служби ще бъдат проверени за лояност. Това обяви в предаването "Лице в лице" по Би Ти Ви съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов

„Искам да кажа една новина, защото това беше обсъждано на коалиционен съвет и господин премиерът се съгласи. Едно от нашите действия на Демократична България по декларацията, която ние прочетохме в Народното събрание за депутинизация е да се взаимстват от нашите съюзници, от службите на партньори, има цели програми за това да бъдат проверени за лоялност всички служители на специалните служби и това нещо ще бъде направено, без да вдигаме шум. Наложително е да се случи това, защото виждаме, аз, разбира се, с професионално око го виждам и го усещам как в определени моменти просто или изтича информация или се действа дезинформационно или даже има хора от службите, които извършват действия, с които дестабилизират властта“, обяви още Атанасов, който беше преди години и шеф на българското контраразузнаване.

Демократична България" ще постави пред коалиционните партньори въпроса за смяната на шефове на специални служби.  Това каза пред БНТ съпредседателят на формацията Атанас Атанасов.

Не е възможно „в условия на демокрация да се национализира „Лукойл“, но отново ние от Демократична България години наред настояваме за това да има прозрачност по отношение на приходите на рафинерията и да се установи защо не плащат данъци. Аз съм изумен от тая работа, а измерителни уреди са необходими и проблемът с данъчните складове, защото данъчните складове са собственост през различни фирми“, каза Атанасов.

 

Съпредседателят на една от партиите в упавляващата коалиция "Демократична България" и бивш шеф на контраразузнаването Атанас Атанасов обяви подозренията си, че българските специални служби пързалят кабинета по темата за войната.

"Казвам го с тъга - парламентът буксува. И то буксува, ще ви прозвучи тежко, защото ще кажете, че на опозицията това й е работата, но абсолютно саботажна дейност се развива за губене на време. Ето ние например от ДБ рядко взимаме думата, защото искаме да пестим време. Да, но то изтича. Днес 4-5 часа се занимаваме с нещо, от което абсолютно нямаше нужда", каза още съпредседателят на "Демократична България". 

"Това, че след слизането на ГЕРБ от власт парламентът влезе във фокуса на българското общество бе една от целите на цялостната промяна, за да се види, че това е висшият орган на държавна власт, където се взимат всички важни решения за държавата и това трябва да става прозрачно. Това, че в определени ситуации някой от коалиционните партньори има различни виждания не е никакъв проблем", заяви още той. 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата